Amazon відкриває перший офлайн-магазин за межами США

Найбільший в світі інтернет-магазин Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) повідомив, що відкриє в Лондоні перший офлайн-магазин за межами США. У магазині без касирів, що отримав назву «Amazon Fresh», буде представлений бренд продуктів харчування «від Amazon».

Як і в магазинах Go, в Лондоні покупці будуть сканувати додаток для смартфона, щоб увійти. Відеокамери і датчики ваги полки визначають, що покупці додають в свої візки або кладуть назад, а рахунки на їх карти відправляються після їх виходу з магазину. Асортимент буде складатися з готових страв, деяких продуктів і пристроїв Amazon. Також встановлена стійка для прийому і повернення онлайн-замовлень.

Відкриття магазину показує прагнення емітента завоювати лідерство в сфері продуктового офлайн-рітейлу. Для досягнення цієї мети компанія Джеффа Безоса придбала в США у 2017 році мережу Whole Foods Market і вивчила уподобання покупців за допомогою інших форматів: близько двох десятків цілодобових магазинів без касира під назвою Amazon Go, два магазини Amazon Go Grocery і 10 супермаркетів Amazon Fresh в Каліфорнії та Іллінойсі.

Акції AMZN на торгах у середу втратили 2,89% на фоні падіння ринку під тиском розпродажу в технологічному секторі.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»