Apple і Nissan обговорили створення безпілотного автомобіля

Американський IT-гігант Apple (NASDAQ: AAPL) звертався до японського автовиробника Nissan (NASDAQ: NSANY), що входить до Renault-Nissan-Mitsubishi, з пропозицією про спільну розробку безпілотного автомобіля, повідомила газета Financial Times з посиланням на джерела.

«Apple зверталася в останні місяці до японської Nissan з приводу участі в проекті створення безпілотних автомобілів, але переговори більше не ведуться», - повідомляє газета.

Відзначається, що Apple хотіла випускати автомобілі під своїм брендом.

Раніше стало відомо, що південнокорейський концерн Hyundai (005380.KS) не хотів співпрацювати з американською корпорацією через загрозу «розмиття» бренду і небезпеку придбати репутацію «просто постачальника Apple». Щоб уникнути цього, для співпраці була запропонована дочірня Kia Motors (000270.KS). Проте, переговори з нею також були завершені безрезультатно. 8 лютого акції Kia впали на 15% через відсутність переговорів з Apple.

Котирування NSANY в п'ятницю завершили торги зниженням на 3,82%, акції AAPL додали 0,18%. У понеділок, 15 лютого, торги на американських біржах не проводяться у зв'язку зі святом. На торгах у Токіо папери Nissan (7201.T) втратили 2,84%.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»