Apple хоче створити власний автомобіль до 2024 р.

Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) активно розвиває технології безпілотних автомобілів і націлена створити до 2024 р. легковий автомобіль, який міг би використовувати революційну технологію акумуляторів, повідомили агентству Reuters люди, знайомі з цим питанням.

Зусилля виробника iPhone в автомобілебудуванні, відомі як Project Titan, беруть початок у 2014 році, коли він вперше почав розробляти власний автомобіль повністю з нуля. У якийсь момент Apple відмовилася від зусиль, щоб зосередитися на програмному забезпеченні.

З тих пір Apple сильно просунулася вперед, і тепер націлена на створення автомобіля для споживачів, сказало двоє людей, знайомих із планами. Мета Apple зі створення особистого автомобіля для масового ринку контрастує із цілями конкурентів, таких як Waymo, що належить Alphabet Inc., які в основному зайняті створенням роботаксі без водія.

За словами третьої особи, знайомої з конструкцією акумуляторів Apple, центральне місце в стратегії компанії займає нова батарея, яка може «радикально» знизити вартість акумуляторів і збільшити запас ходу автомобіля.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»