Чому для PayPal Holdings так важливий додаток Venmo?

Пандемія COVID-19 забезпечила додатковий імпульс для зростання безготівкових платежів. Одним з бенефіціарів став платіжний сервіс PayPal Holdings Inc. (PYPL, NASDAQ). Але його зростання багато в чому пов'язаний з популярністю додатка для тимчасових платежів Venmo.

Як правило, PayPal не повідомляє детальні дані Venmo, проте має деякі відомості, які дозволяють судити про динаміку додатку. Так, в кінці червня 2020 року кількість рахунків PayPal перевищувало 346 млн, при цьому близько 17% цих рахунків, або близько 60 млн, припадали на Venmo. Загальна кількість активних облікових записів по всьому сімейству додатків PayPal в минулому кварталі збільшилася на 21% рік до року (невідомо, скільки довелося на Venmo). Але відомо, що загальний обсяг платежів PayPal, оброблених в другому кварталі 2020 р виріс на +29% до $222 млрд. З цієї суми на частку Venmo довелося $37 млрд платежів (на 52% більше рік до року), тобто 17% від загального обсягу платежів. Для порівняння, роком раніше обсяг платежів Venmo склав $24 млрд і забезпечив 14% всіх платежів PayPal.

Керівництво також повідомило, що зростання виручки Venmo склало більше 60% протягом перших трьох тижнів липня поточного року. Оскільки обсяг транзакцій безпосередньо впливає на виручку PayPal, очевидно, що більш широке поширення Venmo серед споживачів є ключовим моментом в новій історії PayPal.

Venmo ще кілька років тому було додатком з незначним для PayPal доходом. Однорангові перекази між рахунками Venmo зазвичай безкоштовні, натомість вони генерують комісію, коли користувач здійснює транзакції на Venmo з підключеною дебетовою або кредитною карткою. Але поступово PayPal розширювала інфраструктуру і створювала нові споживчі послуги в додатку Venmo. В результаті додаток став популярним і тепер генерує двозначну частку в загальних доходах компанії. Більш того, воно відіграє важливу роль в нарощуванні клієнтської бази і поліпшення монетизації всієї компанії.

На торгах 22 жовтня акція PYPL коштувала $203,93.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»