Facebook може втратити Instagram і WhatsApp за рішенням суду

Федеральна торгова комісія США (FTC) разом із владою 46 штатів і двох округів подали антимонопольний позов проти Facebook (NASDAQ: FB). Регулятори попросили суд зобов'язати Facebook продати Instagram і WhatsApp. Також позивачі вимагають заборонити Facebook створювати антиконкурентні умови для розробників.

Понад рік FTC в процесі розслідування встановлювала, чи були операції з купівлі Instagram і WhatsApp поглинанням потенційних конкурентів. Комісія може скасувати своє схвалення даних угод.

Покупки відбулися в 2012 (Instagram за $1 млрд) і 2014 (WhatsApp за $19 млрд) роках. Стверджується, що обидві компанії були потенційними конкурентами Facebook, і корпорація Марка Цукерберга не рятувала стартапи, а монополізувала ринок. Тим не менш, через стільки років може бути складно домогтися відчуження активів.

Судовий процес може розтягнутися на кілька років. У разі задоволення позову та відділення Instagram і WhatsApp користувачі, імовірно, помітять більш вигідні умови для бізнесу внаслідок появи конкуренції на ринку.

Котирування Facebook відреагували на новину падінням на 1,93% за підсумками торгів у середу на тлі зниження усіх фондових індексів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»