FDA схвалило вакцину Moderna від COVID-19 для громадян старше 18 років

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) 18 грудня схвалило екстрене застосування другої вакцини від COVID-19 виробництва Moderna (NASDAQ: MRNA). Вакцинувати препаратом будуть людей у віці від 18 років.

Вакцина вводиться двічі, з перервою у місяць. Ефективність препарату за підсумками дослідження в цілому склала 94,1%, для важких випадків - 100%.

Раніше в США почалося застосування вакцини Pfizer Inc. (NYSE: PFE) і BioNTech SE (NASDAQ: BNTX) від COVID-19. Також цей препарат був схвалений в Канаді і Великобританії, яка першою в світі почала масову вакцинацію населення. Сьогодні регулятор в ЄС проведе засідання щодо вакцини Pfizer-BioNTech, а 6 січня - за препаратом Moderna.

Тим часом у Великобританії виявлений новий штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим, але поки немає доказів, що він погіршує перебіг захворювання або підвищує рівень смертності. Проте деякі країни почали закривати авіасполучення з Великобританією. Йдеться про такі країни як Нідерланди, Бельгія, Німеччина, Італія, Австрія, Болгарія і Туреччина.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»