Глобальне потепління підігріває котирування American Water

Компанія - фахівець з водопостачання American Water Works Company Inc. (NASDAQ: AWK) в листопаді 2020 р. опублікувала позитивний звіт за третій квартал. Але перспективи у компанії набагато більше, і вона вже вдвічі випереджає прибутковість S&P500.

У третьому кварталі прибуток American Water Works виріс на 9,8%, до $1,46 на акцію, і компанія поліпшила прогноз з прибутку на 2020 р. до $3,87-$3,93.

American Water Works продає свій бізнес з водопостачання та очищення стічних вод в штаті Нью-Йорк, але все ще залишається найбільшим постачальником цих послуг в США. Сильним позитивним сигналом стали контракти на водопостачання військових баз, які можуть забезпечити стійкий грошовий потік. Зокрема, в листопаді American Water Works повідомила про контракт вартістю $771 млн за 50 років водопостачання на об'єкті Льюїс-Маккорд в штаті Вашингтон. Компанія вже забезпечує водою військову і цивільну житлову інфраструктуру для понад 425 тис. військовослужбовців і членів їх сімей, а також цивільного персоналу армії США.

Попереду American Water Works очікує зростання попиту на питну воду, яка в підсумку може стати одним з найцінніших товарів на Землі. Глобальне потепління призводить до зростання кількості погодних аномалій, і це - важливий фактор для інвесторів. Засухи призводять до обміління водойм, а повені забруднюють штучні сховища води і руйнують очисні споруди. Крім того, в періоди аномальної спеки споживання води різко зростає, в тому числі і в сільському господарстві.

Таким чином, для American Water Works немає факторів зниження виручки в доступному для огляду майбутньому. Навіть регульована частина бізнесу (з регульованими урядом тарифами) майже напевно отримає можливість збільшувати ціни на воду.

На торгах 4 грудня акція AWK коштувала $148,9.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»