MoneyGram International різко подорожчала на новині про компанію-партнера

Провайдер цифрових платежів MoneyGram International Inc. (MGI, NASDAQ) на торгах 19 жовтня подорожчав більш ніж на +18%. При цьому драйвером зростання стали не новини безпосередньо від MoneyGram International, а новини від її партнера - Visa (V, NYSE). На торгах 20 жовтня акція MGI коштувала $4,67.

На поточному тижні Visa придбала міноритарну частку в британському Фінтех Global Processing Services (GPS). Ймовірно, інвестори сприйняли цю новину як позитивну для MoneyGram International та Visa Direct (міжнародна платформа платіжних рішень Visa в режимі реального часу) працювала з MoneyGram в розробці платформи цифрових грошових переказів протягом останніх кількох років. Крім того, після повідомлення про придбання Visa частки в GPS деякі інвестори можуть подумати, що платіжний гігант може бути зацікавлений в подібному співробітництві з MoneyGram. Припущення підтверджуються заявою керівництва Visa, яке відзначило, що продовжить інвестувати в компанії, які надають «цінні можливості екосистемі і мають потенціал для розвитку платіжної індустрії». MoneyGram International якраз відноситься до числа таких компаній.

У період COVID-19 MoneyGram International демонструвала швидке зростання. Нещодавно компанія повідомила, що вересень став дев'ятим місяцем поспіль тризначного зростання міжнародних транзакцій в її бізнесі прямих продажів. Сегмент, який отримав назву MoneyGram Online, виріс на +161% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В даний час на 70 ринках присутності MoneyGram підтримуються цифрові транзакції. Всього ж компанія присутня на 200 ринках, тобто, зберігається потенціал для розширення.


Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»