Northrop: десять років зростання, і кращі роки попереду

Акції оборонної компанії Northrop Grumman (NYSE: NOC) протягом десятиліття випереджали індекс S&P500 і оборонний індекс SPADE. Незважаючи на падіння котирувань у 2020 р. через побоювання скорочення військових витрат в США, акції NOC зберігають довгостроковий потенціал.

Настрої на біржі і політичні новини впливають на поточні котирування оборонних компаній, але не на їх довгострокові перспективи. Для інвесторів, які тримають акції Northrop в довгостроковому портфелі, позитивна оцінка не змінилася. Northrop як і раніше бере участь у ключових програмах Пентагону, від яких США не можуть відмовитися. Зокрема, на модернізацію ядерного арсеналу і засобів доставки США планують витратити не менше $500 млрд, і першу частину цих грошей Northrop отримає швидше, ніж очікувалося.

Також Northrop є головним розробником нового стратегічного бомбардувальника B-21, який прийде на зміну бомбардувальнику Northrop B-2 з рекордною ціною близько $1 млрд за одиницю з урахуванням розробки. За оцінками Конгресу США, розробка B-21 може обійтися в $49 млрд.

Крім цього Northrop розробляє нову міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), і у вересні 2020 року компанія отримала першу виплату в $13,3 млрд в рамках цього проекту.

Нові перспективи у Northrop з'явилися з виходом компанії на космічний ринок. У Northrop є в розробці важка ракета-носій і власний бізнес зі збірки унікальних супутників.

Таким чином, бізнес Northrop має стійку базу для зростання і зберігає статус напрямку для довгострокових інвестицій.

На торгах 27 листопада акція NOC коштувала $306,03.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»