Новий ринок: General Motors починає поставки водневих двигунів

На цьому тижні стало відомо, що General Motors Company (NYSE: GM) стане постачальником водневих силових установок для виробника вантажівок Navistar International Corporation (NYSE: NAV). Для довгострокових інвесторів GM ця новина може означати великі можливості, і не тільки у вузьких сегментах автомобільного ринку.

General Motors надасть для проектів Navistar свої паливні елементи Hydrotec, які виробляються на території США в партнерстві з Honda. У цій силовій установці 300 паливних елементів з'єднуються у пакет загальною потужністю 80 кВт. У підсумку виходить малошумний і компактний генератор, здатний замінити двигун внутрішнього згоряння. Установка виробляє достатньо енергії для невеликого автомобіля, але є можливість об'єднання декількох установок в єдину потужну енергосистему для великого транспорту.

Потенціал нової силової установки дуже великий. Зокрема, вона підходить для більшості яхт і каботажних суден різного розміру. На морському транспорті важлива економічність, можливість користуватися мінімальною енергією на стоянці і швидко розвивати повну потужність у надзвичайних ситуаціях. Крім того, існує можливість розширити автономність за допомогою електролізної установки, що працює від сонячних панелей і виробляє водень безпосередньо з води на борту судна.

Таким чином, нова технологія може забезпечити General Motors лідерство на швидкозростаючому ринку силових установок з нульовим викидом, причому не тільки в автомобілебудуванні.

На торгах 28 січня акція GM коштувала $51,04.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»