Таксі-сервіс Lyft додав майже 5% після звіту

Таксі-сервіс Lyft Inc. (NASDAQ: LYFT) опублікував звіт за четвертий квартал. Криза COVID-19 чинила сильний тиск на фінансові показники Lyft, але компанія поступово повертається до звичайного режиму роботи. Це стало причиною зростання котирувань після звіту до $56,21 на торгах 10 лютого.

У минулому кварталі виручка Lyft впала на 44% р/р, до $569,9 млн, що відображає зниження кількості поїздок на тлі пандемії COVID-19 в порівнянні з минулим роком. Однак у порівнянні з третім кварталом виручка від поїздок зросла на 14%. Результати перевершили очікування Уолл-стріт, що стало драйвером зростання котирувань.

У період COVID-19 компанія Lyft працювала над зниженням витрат і підвищенням ефективності в довгостроковій перспективі. Керівництво Lyft заявляє, що компанія знаходиться тепер у більш сильній позиції, ніж до пандемії. Ця оцінка може бути виправдана, тому що основні конкуренти Lyft змушені були відмовитися від низки перспективних розробок, щоб зберегти кошти для розвитку найбільш прибуткових сегментів бізнесу.

Зокрема, компанія Uber Technologies Inc. (NYSE: UBER) купила сервіс доставки алкоголю Drizly, що може підтримати зростання прибутку в найближчі кілька років. Але раніше Uber продала підрозділ автомобілів-роботів і відмовилася від інтенсивного розвитку напрямку літаючих таксі. Тим часом великі гравці, такі як Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN), розвивають напрямки, які в майбутньому можуть стати основними для сервісів таксі і доставки.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»