Венчурний ринок США вийшов з кризи

На кінець листопада з початку 2020 року в США було скоєно 9,9 тис. венчурних угод загальним обсягом $139,6 млрд. За весь 2019 рік венчури залучили $137,3 млрд, число угод склало 12,2 тис.

Найбільш помітним для ринку став проект Waymo (дочка Google, розробляє безпілотні автомобілі), який залучив $3 млрд у цьому році. Також одна з найбільших угод була здійснена компанією SpaceX, яка отримала $1,9 млрд на розвиток суборбітальних польотів. У сегменті фінтех лідирував онлайн-брокер Robinhood, який зумів отримати $1,9 млрд. У переважній більшості випадків інвестиції приходили в компанії, чий бізнес робить акцент на цифровізацію економіки.

Дані за венчурними операціями є випереджальним індикатором для ринку IPO, оскільки найуспішніші з венчурів майже неминуче потрапляють на біржу. Можна очікувати, що наступний рік стане продовженням буму первинних розміщень.

Зараз для покупки доступний Invesco Global Listed Private Equity (PSP) - найбільший фонд, що складається з акцій фірм, які є професійними венчурними інвесторами. Фонд PSP зараз знаходиться на 3% нижче рівнів лютого, однак його цінність полягає в тому, що він платить високі дивіденди за рахунок прибутку з венчурних угод, уникаючи ризику вкладення в самі венчури. Наразі дохідність PSP становить 6,5% річних, що учетверо вище, ніж у фондів широкого ринку.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»