Біотех Varian Medical Systems стане об'єктом придбання: акції подорожчали

Біотехнологічна компанія Varian Medical Systems Inc. (VAR, NYSE), яка розробляє рішення для боротьби з онкологічними захворюваннями, на початку тижня подорожчала більш ніж на 22%. Причиною зростання стала новина про злиття з компанією Siemens Healthineers.

На початку тижня Varian Medical Systems оголосила, що Siemens придбає всі наявні в обігу акції Varian за ціною $177,5 за акцію. Загальна сума операції складе приблизно $16,4 млрд. Очікується, що вона буде завершена в 2021 р якщо буде схвалена регуляторами і акціонерами.

Злиття Siemens Healthineers і Varian Medical Systems забезпечить появу на ринку сильного гравця в сфері охорони здоров'я з пропозиціями, які охоплюють діагностику, променеву терапію і аналіз даних. За даними Varian Medical Systems, технології Siemens Healthineers в області виявлення і діагностики розширять здатність компанії обслуговувати пацієнтів і медичних фахівців з самого першого етапу боротьби з онкозахворюваннями. Об'єднана компанія завдяки використанню передових технологій, таких як штучний інтелект і машинне навчання, допоможе цифровому перетворенню терапії онкологічних захворювань.

Відзначимо, що Varian Medical Systems є сильним гравцем на ринку інноваційної онкологічної терапії. Серед найбільш затребуваних розробок компанії - рішення для променевої терапії Eclipse і TrueBeam. Протягом останніх кварталів Varian Medical Systems розширювала присутність на ринках США і в інших країнах. Зокрема, вона виграла конкурс на розробку софта для одного з онкологічних центрів Китаю.

На торгах 5 серпня акція VAR коштувала $173,09.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»