Фондовий ринок за 01.08 - 05.08

ЗАГАЛЬНА ДИНАМІКА ІНДЕКСІВ УКРАЇНСЬКОГО ТА СВІТОВИХ ФОНДОВИХ РИНКІВ

НОВИНИ ЕМІТЕНТІВ

МХП (MHPC)

Благодійний фонд «МХП-Громаді» завершив конкурс бізнес-ідей «Роби своє». 62 переможці отримали гранти на загальну суму 5 млн грн. Серед них ідеї про те, як започаткувати пташину екоферму, налагодити виробництво крафтових соків, чаїв, дерев'яних іграшок, кисломолочних продуктів із цілющими травами, створити артвідпочинок на пасіці й навіть розробити цілий всесвіт українських героїв, які допоможуть врятувати нашу країну від загарбника. Нагадуємо, що агрохолдинг МХП в II кварталі 2022 року наростив продаж соняшникової олії на 38% у порівнянні з минулим роком.

Світовий ринок пшениці впав після того, як угода щодо експорту українського зерна з Чорноморських портів почала працювати та до Туреччини вивезли перші обсяги. За тиждень ціна пшениці на Чиказькій біржі СВОТ (ф'ючерсний контракт з поставкою у вересні 2022 р.) знизилася  на 3,06%, з 300,1 до 291 $/т. 

Технічний аналіз ціни акцій компанії показує її рух в локальному каналі, торговий діапазон складає $4,0 $4,5. Ціна акцій компанії за тиждень знизилася на 1,45%, з $4,15 до $4,09. Обсяги торгів нижчі середнього. Капіталізація компанії склала $438 млн.

Ferrexpo (FXPO)

Компанія Ferrexpo продовжує свою допомогу. Для м. Тростянця Сумської області придбали два сучасні спеціалізовані вантажні автомобілі Hyundai HD 78. Як зазначається, вони відразу почали працювати на благо громади для виконання завдань щодо відновлення міста та повернення до мирного життя. Вартість закупівлі транспортних засобів становить понад 4 млн грн.  Також Ferrexpo передала товари гуманітарного призначення для внутрішньо переміщених осіб з Бердянська, які розмістилися в Запоріжжі. На сьогодні коштом Гуманітарного фонду Ferrexpo придбали та доставили до Запоріжжя продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти на суму понад 2 млн грн.

Світові ціни на залізну руду зростають, на тлі економічних даних, індекс виробництва сталі в Китаї за липень склав 26,1 пункту, що на 8 б.п. нижче, ніж у червні. Світова ціна на ф'ючерс залізної руди (62% Fe CFR) за тиждень зросла на 3,64 %, з 106,2 до 110,1 $/т.

Ціна акцій компанії за тиждень знизилась на 2,66%, з 142,8 до 139 GBX. Обсяги торгів нижчі середнього. Капіталізація компанії склала 818 млн GBP ($995 млн).

РЕКОМЕНДАЦІЇ

Емітент

Тікери

Поточна ціна, валюта торгів

Цільова ціна, валюта торгів

% дохідності

Дивідендна дохідність, %

Рекомендації

Коментарі

АТ «Райффайзен Банк Аваль»

BAVL

0,435 (індикативно)

-

-

7,6

Тримати 

У інвесторів немає причин для паніки. Банк є системно значущим та буде підтримуватися НБУ. Дивіденди у 2022 році швидше за все не будуть розподілені.

Миронівський хлібопродукт (МХП)

MHPC

4,3

8

86,05

6,5

Купувати

Присутній потенціал зростання до рівня 8 доларів за акцію на LSE.

 

Можна довгостроково (2-3 роки) інвестувати в даний актив. Дивіденди у 2022 році швидше за все не будуть розподілені.

Ferrexpo 

FXPO

144,8

250

72,65

3,8

Купувати

Присутній потенціал зростання до рівня 250 ф. ст. за 100 акцій на LSE. Компанія продовжує виробництво всупереч тимчасовій зупинці експорту.

 

Можна довгостроково (2-3 роки) інвестувати у даний актив. Дивіденди у 2022 році швидше за все не будуть розподілені.

 

ГРАФІКИ ЦІН АКЦІЙ ЗА ОСТАННІЙ РІК (ЗА ОФІЦІЙНИМИ ДАНИМИ ІНОЗЕМНИХ БІРЖ)

MHP, USD

FERREXPO, GBX

Корпоративні облігації

Емітент

ISIN

Дата погашення

Ставка до погашення проста 

Вартість купівлі, грн (індикативно)

Рекомендації

Коментарі

Еска Капітал 3-D

UA5000008434

28.03.2025

15%

1026,46 грн

Тримати

Наразі емітент не виплачує купонні доходи через неможливість клієнтів повною мірою сплачувати лізингові платежі. Через 90 днів після припиненні дії воєнного стану емітент повернеться до виплат, адже має розгалужену систему клієнтів, в т.ч. на західній Україні, яка менш уражена війною.

 

ОВДП

Cbonds-GBI UA (YTM eff) індекс ефективних дохідностей українського ринку державних облігацій, який розраховується на основі показників найбільш ліквідних паперів сектору організацією Cbonds.

Середні ефективні ставки індексу Cbonds-GBI UA (YTM eff) зросли до 29,18% з минулого тижня, коли показник складав 28,62%.  

У результаті проведення розміщень ОВДП 2 серпня 2022 року Міністерство фінансів України залучило до держбюджету 3,11 млрд грн (минулого тижня 9,9 млрд грн) із середньозваженим рівнем дохідності 10-16% у гривні.    

Дохідність військових облігацій строком обігу 1 рік 2 місяці становить 16%.             

Цього тижня Мінфін не розміщав валютні ОВДП.       

Найпопулярнішими паперами цього тижня стали 14 місячні ОВДП. За допомогою цих паперів до державного бюджету залучили 3,1 млрд грн.

ІНДИКАТИВНІ КОТИРУВАННЯ КОМПАНІЇ ФРІДОМ ФІНАНС

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»