Фондовий ринок за тиждень 24.05-28.05

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ІНДЕКСІВ УКРАЇНСЬКОГО ТА СВІТОВИХ ФОНДОВИХ РИНКІВ

Думка тижня

НКЦПФР ДОПУСТИЛА ДО ОБІГУ В УКРАЇНІ БОЛГАРСЬКІ КОРПОРАТИВНІ ОБЛІГАЦІЇ

20 травня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) ухвалила рішення щодо допуску до обігу в Україні іноземних корпоративних єврооблігацій EUROHOLD BULGARIA AD (XS1731768302) з погашенням 07 грудня 2022 року та ефективною дохідністю до погашення на рівні 6,47%.

Подія цікава ще й тим, що НКЦПФР вперше допустила до обігу в Україні іноземні облігації виключно в електронному вигляді, без надання до регулятора жодних паперових документів.

У березні  НКЦПФР схвалила торгівлю в Україні американських корпоративних облігацій – American Airlines Group (USU0242AAD47) з погашенням 01 березня 2025 року та ефективною дохідністю до погашення на рівні 6,9%, допуск яких до обігу в Україні був ініційований ТОВ «Фрідом Фінанс Україна».

Разом із паперами болгарської компанії кількість допущених до обігу в Україні випусків іноземних цінних паперів зросла до 35.

Рекомендації

Акції

ГРАФІКИ ЦІН АКЦІЙ (ОФІЦІЙНІ ДАНІ УКРАЇНСЬКОЇ БІРЖІ ЗА ПЕРІОД ІЗ ПОЧАТКУ 2020 РОКУ)

BAVL

 

MHPC

 

Євробонди (зовнішні облігації в іноземній валюті)

Корпоративні облігації

ОВДП 

CBONDS-GBI UA — індекс українських облігацій 

CBONDS-GBI UA — це індекс українського ринку державних облігацій. Його розраховує організація Cbonds на основі найліквідніших паперів сектора.

Середня вартість українських облігацій цього тижня зросла, як порівняти з минулим тижнем, і становить 119,58% від номіналу (минулотижневий показник – 119,26%).

Середні ефективні ставки індексу GBI UA (YTM eff) цього тижня знизилися до 11,94% проти минулотижневого показника 11,98%.

У результаті проведення розміщень ОВДП 25 травня 2021 року Міністерство фінансів України залучило до держбюджету 6 млрд грн (минулого тижня – 14,2 млрд грн) із середньозваженим рівнем дохідності 8,98-12,3% у гривні.

Дохідність облігацій строком обігу 1 рік символічно зросла з 11,19% до 11,2% у гривні; облігації строком обігу 3 роки були розміщені під 12,3%.

Цього тижня Мінфін залучив у 2,4 рази менше коштів, ніж минулого тижня, на тлі незначного коливання рівня дохідності. Головною причиною стала відсутність розміщення валютних ОВДП.

Курс гривні 24.05 – 28.05.2021 р.

Коридор цін на міжбанківському валютному ринку цього тижня був на рівні 27,37-27,59 грн/дол. Середній готівковий курс цього тижня був на рівні 27,45-27,52 грн/дол. 

Протягом першої половини цього тижня курс рухався у напрямку послаблення національної валюти, після чого консолідувався у вузькому коридорі 27,45-27,55 грн/дол. Після незначної девальваційної корекції найближчим часом очікуємо на укріплення гривні на горизонті трьох місяців.

Наступного тижня очікуємо на коливання курсу у межах цінового коридору на рівні 27,3-27,8 грн/дол. на тлі високої волатильності курсу та збільшення обсягів торгів.

Середньостроково до кінця червня 2021 року очікуємо укріплення гривні до рівня 27 грн/дол., якщо не буде глибокої корекції на фондовому ринку США.

У цей період невизначеності і потенційної волатильності курсу валют рекомендуємо тримати частину заощаджень у гривневих інвестиційних інструментах з високою дохідністю (державні чи корпоративні облігації), а частину - у валютних облігаціях (в т.ч. корпоративних) чи акціях іноземних компаній (в т.ч. аграрних). Таким чином ви частково захеджуєте валютні ризики та будете отримувати дохід з грошей, який перекриватиме інфляцію та можливу девальвацію.

Індикативні котирування компанії Фрідом Фінанс

 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»