Фондовий ринок за тиждень 05.05-07.05

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ІНДЕКСІВ УКРАЇНСЬКОГО ТА СВІТОВИХ ФОНДОВИХ РИНКІВ

Думка тижня

У КВІТНІ ПОРТФЕЛІ ОВДП ПЕРЕРОЗПОДІЛИЛИСЯ НА КОРИСТЬ ФІЗОСІБ

У квітні обсяг ОВДП у власності різних категорій інвесторів перерозподілився так:

Як бачимо, минулого місяця юридичні особи і нерезиденти вирішили значно скоротити свій портфель, тоді як фізичні особи проявили високий рівень попиту на інвестування у внутрішній державний борг України.

На тлі посилення занепокоєння щодо перегріву економіки США цілком вірогідним є подальше продовження тенденції до міграції іноземного капіталу з українських ОВДП до міжнародних захисних інструментів (наприклад, казначейських зобов’язань США).

Структура власників ОВДП станом на 07.05.2021 наведена нижче.

Рекомендації

Акції

ГРАФІКИ ЦІН АКЦІЙ (ОФІЦІЙНІ ДАНІ УКРАЇНСЬКОЇ БІРЖІ ЗА ПЕРІОД ІЗ ПОЧАТКУ 2020 РОКУ)

BAVL

MHPC

Євробонди (зовнішні облігації в іноземній валюті)

Корпоративні облігації

ОВДП 

CBONDS-GBI UA — індекс українських облігацій 

CBONDS-GBI UA — це індекс українського ринку державних облігацій. Його розраховує організація Cbonds на основі найліквідніших паперів сектора.

Середня вартість українських облігацій цього тижня зросла, як порівняти з минулим тижнем, і становить 119,35%  від номіналу (минулотижневий показник — 118,03%).

Середні ефективні ставки індексу GBI UA (YTM eff) цього тижня знизилися до 11,63% проти минулотижневого показника 12,24%.

Цього тижня уряд не розміщував ОВДП. 

Курс гривні 05.05 – 07.05.2021 р.

Коридор цін на міжбанківському валютному ринку цього тижня був на рівні 27,65-27,79 грн/дол. Середній готівковий курс цього тижня залишався практично незмінним і був на рівні 27,71-27,72 грн/дол. 

Цього тижня курс консолідувався у коридорі 27,65-27,8 грн/дол., зробивши спробу розвороту після майже двох тижнів укріплення гривні. Очікуємо на подальше поступове укріплення національної валюти протягом найближчих чотирьох місяців.

Наступного тижня очікуємо на коливання курсу у межах цінового коридору на рівні 27,55-27,95 грн/дол. на тлі високої волатильності курсу та збільшення обсягів торгів.

Середньостроково до кінця червня 2021 року очікуємо укріплення гривні до рівня 27 грн/дол. за умови відсутності глибокої корекції на фондовому ринку США.

У цей період невизначеності і потенційної волатильності курсу валют рекомендуємо тримати частину заощаджень у гривневих інвестиційних інструментах з високою дохідністю (державні чи корпоративні облігації), а частину - у валютних облігаціях (в т.ч. корпоративних) чи акціях іноземних компаній (в т.ч. аграрних). Таким чином ви частково захеджуєте валютні ризики та будете отримувати дохід з грошей, який перекриватиме інфляцію та можливу девальвацію.

Індикативні котирування компанії Фрідом Фінанс

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»