Котирування Apple вже багато в чому врахували позитивний новинний фон

Apple продемонструвала зростання протягом 7 днів поспіль і встановила максимум капіталізації американських компаній - $1,788 млрд.

Для Apple важливим драйвером зростання (крім звітності) стало повідомлення Bloomberg про те, що Apple заплатила близько $100 млн за придбання Mobeewave, стартапу, що спеціалізується на мобільних платежах. Технологія Mobeewave дозволяє використовувати кредитну карту або смартфон на іншому смартфоні для обробки платежу. Єдине спеціальне обладнання, яке потрібно - це чіп NFC, який вже є в більшості смартфонів, що поставляються сьогодні. Всі айфони мають даний чіп вже багато років. Хоча конкретні плани Apple щодо технологій стартапу невідомі, придбання може призвести до того, що Apple запропонує власне рішення для мобільних платежів для бізнесу.

Apple може безпосередньо кинути виклик Square (SQ), яка є провідним постачальником обладнання та програмного забезпечення для обробки мобільних платежів. Поточний платіжний сервіс Apple Pay дозволяє розплачуватися в магазинах за допомогою iPhone, прикладаючи смартфон до терміналу. Інтеграція технології Mobeewave дозволить продавцям приймати Apple Pay без будь-якого додаткового обладнання, крім налаштування з iOS.

Це придбання відбулося незабаром після того, як Apple повідомила про сильні результати за другий календарний квартал, які перевершили очікування. Компанії вдалося диверсифікувати структуру продажів, збільшивши частку проданих Mac, iPad, наростити сервісну виручку. Також високі темпи зростання виручки спостерігалися в важливих для компанії регіонах: Європі і Японії. Крім цього, компанії вдалося збільшити продажі свого основного продукту - iPhone, незважаючи на масове закриття магазинів і слабкість економіки.

Аналітики вважають, що фактор оголошеного Apple спліта (дроблення акцій 24 серпня), при якому ціна 1 акції зменшиться в 4 рази, а кожен інвестор замість 1 акції отримає 4, не суттєво позначиться на капіталізації; папери стануть доступні дрібним інвесторам, це не сильно позначиться на попиті. Крім цього, впаде частка Apple в індексі DOW.

Перенесення термінів презентації нових iPhone також не позначиться значно на продажах. Життєвий цикл товару дозволить Apple, як і раніше, вивести нові смартфони на пік продажів до моменту Чорної п'ятниці і кіберпонеділка. Удосконалення каналів логістики забезпечить наявність необхідної кількості гаджетів у всіх регіонах присутності.

Середньостроковою метою стає досягнення рівня $500 за акцію. При цьому в короткостроковому періоді не виключена консолідація або корекція після вибухового зростання на +18% за тиждень.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»