Microsoft Corp. (MSFT) веде переговори щодо купівлі TikTok, згідно з численними повідомленнями, оскільки президент США Дональд Трамп збирається примусити власника цього додатка ByteDance продати американський бізнес TikTok.

Останні кілька днів президент також зважував варіанти, щоб змусити материнську компанію ByteDance, засновану в Пекіні, розпочати продаж TikTok у Сполучених Штатах через проблеми національної безпеки. "Що стосується TikTok, ми забороняємо його в США", - сказав Трамп журналістам в п'ятницю, 31.07.2020.

Microsoft підтвердила, що «швидко просунеться» під час обговорень з ByteDance, і заявила, що повідомила американський уряд про можливе придбання американських активів TikTok. Вперше Microsoft підтвердила, що компанія веде переговори про купівлю TikTok у США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

"Ця нова структура базуватиметься на досвіді, який користувачі TikTok люблять зараз, додаючи при цьому захист, конфіденційність та цифровий захист безпеки світового класу", - сказав технічний гігант у своєму дописі.

Якщо це вдасться досягти, придбання може кардинально змінити пейзаж Big Tech, додавши застарілий гігант у сутички уваги користувачів соціальних мереж. Майкрософт, який наразі оцінюється в 1,55 трильйона доларів США, є третьою найціннішою компанією у світі та є однією з єдиних, хто може здійснити таку покупку. Майкрософт помітно відсутній у важливому антимонопольному слуханні на Капітолійському пагорбі в середу, коли керівники Facebook, Google, Apple та Amazon свідчили про долю своїх компаній.

Покупка TikTok поставила б Microsoft у позитивну позицію для конкуренції з Facebook та Google, які керують веб-сайтами соціальних медіа. Протягом останнього десятиліття Microsoft в основному зосередилась на програмному забезпеченні підприємства, хоча має власний професійний веб-сайт LinkedIn. Його відсутність на ринку соціальних медіа також може змусити регуляторів затвердити Microsoft для купівлі TikTok. У своєму блозі Microsoft заявила, що "гарантує, що всі приватні дані американських користувачів TikTok будуть передані та залишаються в Сполучених Штатах". Забезпечення конфіденційності американських даних стало головною суперечкою аргументів законодавців проти китайської власності на TikTok. 

Якщо Microsoft купить TikTok, це також вирішить поточну проблему для республіканців і Трампа, які атакували TikTok як визначну мішень у його конфлікті проти Китаю на тлі нової пандемії коронавірусу.

Але в суботу вранці менеджмент TikTok все ще вів громадську кампанію, щоб отримати прихильність до чиновників та вболівальників, і запевнили користувачів у відео TikTok, що платформа "тут на довгостроковий період". Пристрасні користувачі TikTok відвідували додаток цілі вихідні, щоб висловити своє враження та заохотити своїх підписників знайти їх на інших сайтах соціальних мереж.

Microsoft заявила, що повідомила CFIUS про свої переговори з TikTok. Компанія також заявила, що може залучити інших американських інвесторів взяти міноритарний пакет акцій TikTok в рамках угоди. 

Продовжуються дискусії, коли Microsoft заявила, що очікується завершення угоди до 15 вересня. Топ-менеджери ByteDance недавно розглядали прогнози оцінки TikTok, які перевищують $ 50 млрд.

Нагадаємо, що це значно більше, ніж такі аналоги як Snap Inc (NYSE: SNAP). ByteDance з Пекіна розглядає різні варіанти збереження контролю над TikTok на тлі тиску США. Приватна компанія отримала пропозицію від деяких своїх інвесторів, включаючи Sequoia і General Atlantic, з передачі їм контрольного пакета TikTok. Вона також зіткнулася з інтересом в придбанні частки в TikTok з боку інших компаній та інвестиційних фондів, сказали джерела. Пропозиція інвесторів оцінює TikTok в 50 разів вище прогнозованої виручки за 2020 рік.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»