Не щастить на Землі, пощастить у космосі. Як інвесторам заробити на космічному туризмі?

Не щастить на Землі, пощастить у космосі. Як інвесторам заробити на космічному туризмі?

Пандемія COVID-19 завдала відчутного удару по індустрії туризму — ¾ готельного фонду в США зараз пустує. 4 млн робочих місць втрачено, а розмір доходів у галузі впав на $21 млрд. Гендиректор Hilton Крістофер Нассетт заявив, що може знадобитися кілька років, щоб повернутися до рівня попиту в готелях, який ми спостерігали у 2019 році. Що це тягне за собою? Нові можливості! 

 

Після пандемії світ не буде колишнім. Тому готельний бізнес розширює свою зону покриття, підкоряючи космічні простори.

 

На вихідні в космос?

 

Каліфорнійська стартап-компанія Orbital Assembly планує побудувати перший у світі космічний готель. Розпочати роботи над станцією-мандрівником хочуть у 2025 році, а ввести її в експлуатацію — у 2027-му. Усередині будуть капсули, в яких зможуть розміститися 400 осіб. Крім номерів у готелі побудують кінотеатри, ресторани та бари з видом на Землю, SPA та інші розваги, які зазвичай бувають на круїзних лайнерах.

 

Схожа пропозиція вже звучала у квітні 2018 року на конференції Space 2.0 в Сан-Хосе (Каліфорнія). Тоді стартап Orion Span оголосив, що Aurora Station («Станція Аврора») стане першим у світі готелем на орбіті. Гості «Аврори» будуть жити в приміщенні розміром, як великий бізнес-джет. Вони зможуть 12 діб насолоджуватися приголомшливими видами Землі і барвистими атмосферними явищами, наприклад, північним сяйвом. Запуск на орбіту планується у 2022 році.

 

А що маємо зараз?

 

Поки вищезгадані компанії будуть вирішувати, чий готель буде першим, звернемо вашу увагу на інші компанії, які вже досягли успіху освоєнні космосу. Інвестиції в їхні цінні папери приносять чимало доходу.

 

  • Virgin Galactic. Це перша космічна компанія, яка стала публічною в жовтні 2019 року. Її акції торгуються під тікером SPCE на фондовій біржі NYSE за ціною майже $30 за акцію.
  • SpaceX. Компанія розвиває два проєкти, які потребують чималого капіталу. Starlink передбачає створення мережі з тисяч супутників для забезпечення високошвидкісного інтернету. Starship має в основі створення системи відправки людей і вантажів «на Місяць, Марс і ще далі». Starlink вийде на IPO, якщлб буде хороший прогнозований грошовий потік. Акції Starship купити просто на біржі не вийде, але можна використовувати альтернативні фонди: UFO (Procure Space ETF) або ROKT (SPDR Kensho Final Frontiers ETF).

 

Інвестори, які вірять у розвиток зоряного туризму та освоєння незвіданих просторів, скоро зможуть інвестувати в ETF на акції космічних компаній. Компанія Ark Invest планує запустити «Space Exploration ETF» під тікером ARKX. Документи вже подані до SEC, але подробиць про те, які компанії увійдуть до фонду, поки немає.

 

Як би там не було, людство буде освоювати космос. І через 5-10-20 років ми зможемо полетіти на орбіту у відпустку. Якщо галузь буде розвиватися, то вартість акцій космічних компаній буде зростати в прогресії. Тож може зараз почати інвестувати довгостроково у високі тренди, щоб із часом непогано заробити?

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»