Ринок США: фокус уваги зміщується на макростатистику

Ринок напередодні

На торгах 30 серпня американські фондові майданчики продемонстрували переважно змішану динаміку. Індекс S&P500 підвищився на 0,43%, до 4529 пунктів. Dow Jones втратив 0,16%, а Nasdaq піднявся на 0,9%. У лідерах зростання опинилися сектор нерухомості (+1,15%) і ІТ-компанії (+1,09%). Гірше ринку виглядали емітенти з фінансового (-1,47%) і енергетичного секторів (-1,16%). На тлі падіння прибутковості трежеріс відзначається перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання».

Новини компаній

Фінтех-компанія Affirm Holdings (AFRM: +46,7%) оголосила про партнерство з Amazon. Завдяки цій угоді у покупців найбільшої рітейл-платформи з'явиться можливість оплачувати покупки на суму від $50 за рахунок більш дрібних щомісячних платежів.

DSP Group (DSPG: +17,9%) буде придбана Synaptics (SYNA) за ціною $22 за акцію грошовими коштами, що відповідає премії в 26,7% до ціни закриття.

Літальний апарат LV0006 компанії Astra Space (ASTR: -18,7%) зазнав невдачі в суботу при першій спробі комерційного запуску.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Ринки спокійно відреагували на п'ятничний виступ Джерома Пауелла, оскільки ФРС прийняла рішення не згортати програму стимулювання найближчим часом.

На даний момент фокус уваги зміщується на макродані по ринку праці, які будуть опубліковані в кінці поточного тижня. Зазначена статистика вкрай важлива для інвесторів, оскільки це останній звіт по ринку праці перед засіданням FOMC 22 вересня, а саме ситуація із зайнятістю в неаграрних секторах багато в чому визначить рішення ФРС про скорочення програми QE. Аналітики очікують, що показник збільшиться лише на 750 тис., що нижче приросту, продемонстрованого в перші два літніх місяці. Ще одним істотним ризиком залишається поширення штаму «дельта» і наявні обмеження на пропозицію робочої сили.

На цьому тижні також будуть опубліковані серпневі показники ділової активності у виробничій сфері та сфері послуг, які, як очікується, трохи знизяться у порівнянні з липневими даними, але залишаться на досить високому рівні. Гравців ринку як і раніше турбують порушення в ланцюжках поставок та інфляційний тиск на сировинні ціни.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували переважно позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,86%, китайський CSI300 втратив 0,16%, японський Nikkei225 додав 1,08%. EuroStoxx50 підвищується на 0,38%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,28%. Ціна на ф'ючерс Brent піднімається вище $73 за барель. Золото коригується до $1809 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4510-4560 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по споживчій впевненості у серпні. Консенсус передбачає зниження до 124 пунктів у порівнянні з 129,1 в липні.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 61 пункту, відображаючи спокійний новинний фон після виступу глави ФРС в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Напередодні бенчмарк досяг нового історичного максимуму, закріпившись вище психологічно важливої ​​позначки 4500 пунктів. Зростання на короткостроковому горизонті може продовжитися, оскільки індикатори RSI і MACD підтримують покупців. Найближча мета «биків» - рівень 4560 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки в області 4370-4400 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»