Ринок США: огляд і прогноз на 10 червня. У фокусі уваги темпи зростання цін

Ринок напередодні

Торги 9 червня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. Індекс S&P 500 знизився на 0,18%, до 4220 пунктів, Nasdaq втратив 0,09%, а Dow Jones просів на 0,44%. Під тиском опинилися акції циклічних компаній. Фінансовий і промисловий сектори знизилися на 1,06% і 1,03% відповідно. Краще за ринок торгувалися захисні активи, такі як сектор охорони здоров'я (+ 1%) і комунальних послуг (+ 0,85%).

Новини компаній

  • Merck & Co. (MRK: + 2,3%) може отримати $ 1,2 млрд від продажу 1,7 млн курсів експериментальних ліків від COVID-19. До кінця року компанія планує виробити препарат в обсязі 10 млн курсів лікування.
  • Квартальні результати Campbell Soup (CPB: -6,5%) виявилися гіршими за очікування. Виручка і прибуток недотягли до консенсусу. Темпи органічного зростання компанії також не виправдали очікувань ринку.
  • Інвестори негативно відреагували на трирічний прогноз фінансових показників United Parcel Service (UPS: -4,2%), оскільки він виявився консервативним.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Ринки перебувають в очікуванні даних по американській інфляції в травні. Прогноз передбачає зліт показника до 4,6% г / г після вражаючого зростання на 4,2% в квітні. Посилення інфляції може привести до того, що Комітет з відкритих ринків ФРС (FOMC), засідання якого відбудеться на наступному тижні, почне обговорювати скорочення програми QE.

Напередодні вийшли дані по інфляції в Китаї. Індекс цін виробників (PPI) виріс на 9% г / г, що є максимальним значенням за більш ніж 12 років. Проте споживча інфляція склала всього 1,3%, недотянувши до прогнозу в 1,6%.

Ціни на нафту перебувають під тиском другу сесію поспіль. Статистика Міненерго США, яка вийшла в середу, відбила падіння продажів палива на 1,4 млн барелів на добу (МБС) минулого тижня, тоді як ринок чекав зростання показника в зв'язку з довгими вихідними в Штатах. Запаси нафтопродуктів зросли на 21 млн барелів, а видобуток відновилася до 11 МБС (+0,2 МБС за тиждень).

Напередодні азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,11%, китайський CSI 300 додав 0,67%, а японський Nikkei 225 збільшився на 0,34%. EuroStoxx 50 втрачає 0,15%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс знижується до 1,49%. Ціна на ф'ючерс Brent знаходиться близько $ 72 за барель. Золото торгується поблизу $ 1880 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4190-4240 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 67 з 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція і переговори з інфраструктурного пакету також залишаються у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P 500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Консолідація поблизу історичного максимуму напередодні продовжилася, що свідчить про недостатню активність покупців. Проте індикатор RSI вказує на відносну силу «биків», а MACD залишається на позитивній території. Опір на рівні 4240 пунктів є ключовим, його прорив може привести до ралі індексу широкого ринку.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»