Ринок США: огляд і прогноз на 10 серпня. Торги в режимі очікування

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики в ході торгів 9 серпня демонстрували змішану динаміку. До закриття S&P500 знизився на 0,09%, до 4432 пунктів, Nasdaq додав 0,16%, Dow Jones втратив 0,3%. Лідерами зростання стали сектори охорони здоров'я за підтримки сильних результатів виробників вакцин (+0,38%) і нециклічних споживчих товарів (+0,32%). Через корекцію нафти в аутсайдерах опинилася галузь енергетики (-1,48%).

 

Новини компаній

Moderna (MRNA: +17,1%) отримала схвалення на використання вакцини від COVID-19 для дорослих в Австралії і для підлітків в Швейцарії.

Tyson Foods (TSN: +8,7%) у квартальній звітності перевершила прогнози виручки і рентабельності та підвищила річний прогноз завдяки активному відновленню ресторанного бізнесу.

Elanco Animal Health (ELAN: -16,1%) дала прогноз EBITDA і EPS на поточний квартал нижче загальноринкового консенсусу. Додатковий тиск на котирування надало те, що публікація звітності супроводжувалася повідомленням про початок судового процесу проти компанії у зв'язку з практикою продажів на початку 2020 року.

 

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють позитивну динаміку. У Конгресі пройде голосування по «двопартійному» пакету інфраструктурних витрат обсягом $1 трлн. Однак, навіть якщо законопроект буде прийнятий, реакція ринку на цю подію може виявитися слабкою. Програма не передбачає прямих виплат американцям, а витрати обсягом $550 млрд будуть виділятися з бюджету протягом п'яти-десяти років. Ухвалення законопроекту ускладнюється тим, що спікер Конгресу Ненсі Пелосі наполягає на одночасному голосуванні по інфраструктурній програмі демократів, у якій закладено підвищення податків. Не виключаємо несподіваний результат голосування в палаті представників.

Хоча зростання зарплат за липень виявилося вищим, ніж припускав прогноз, до активізації очікувань щодо скорочення програми кількісного пом'якшення це не привело. Учасники ринку розраховують, що Джером Пауелл на симпозіумі в Джексон-Хоул в кінці серпня або на вересневому засіданні FOMC опише перспективи подальшої грошово-кредитної політики. Ринок очікує оголошення про плани скорочення викупу цінних паперів до кінця поточного року.

Біржі АТР закрилися в зеленій зоні. Гонконгський Hang Seng виріс на 1,15%, китайський CSI300 - на 1,16%, японський Nikkei225 – на 0,24%. EuroStoxx50 додає 0,28%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс піднялася до 1,31%. Ціна на ф'ючерс Brent повертається до $70 за барель. Золото знижується до $1735 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4410-4460 пунктів.

 

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 50 пунктів, відображаючи змішаний новинний фон. Очікування прийняття плану інфраструктурних реформ і позитивна макростатистика балансуються перспективою згортання програми QE і черговим сплеском захворюваності COVID-19.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Найближча мета «биків» - 4480 пунктів. Індикатор RSI як і раніше формує «ведмежу» дивергенцію, тому ризик короткострокової корекції зберігається. Для зміни ринкових настроїв індексу широкого ринку потрібно опуститися нижче підтримки на рівні 4370 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»