Ринок США: огляд і прогноз на 11 червня. Травнева інфляція не злякала інвесторів

Ринок напередодні

Торги 10 червня американські фондові майданчики завершили в зеленій зоні. S&P 500 виріс на 0,47%, до нового історичного максимуму на рівні 4239,18 пунктів. Dow Jones підвищився на 0,06%, а Nasdaq піднявся на 0,78%. Лідерами зростання стали представники сектора охорони здоров'я (+ 1,69%), нерухомості (+ 0,95%) і ІТ (+ 0,75%). Гірше ринку виглядали фінансові компанії (-1,12%), відчуваючи тиск від зниження прибутковості трежеріс. Головним драйвером зростання ринку стали опубліковані дані по споживчій інфляції, які підтверджують твердження ФРС про те, що поточне прискорення темпів зростання цін буде тимчасовим.

Новини компаній

  • Підрозділ ActoBio компанії Precigen Inc. (PGEN: + 31,2%) повідомило про позитивні проміжні результати фази 1b / 2a дослідження потенційного препарату для лікування діабету.
  • Restoration Hardware (RH: + 15,7%) відзвітувала за лютий-квітень 2021-го краще очікувань інвесторів по прибутку і виручці. Компанія також підвищила прогнози на другий фіскальний квартал.
  • GameStop (GME: -27,2%) заявила про випуск 5 млн нових цінних паперів, що викликало в інвесторів побоювання з приводу потенційного розмиття акціонерного капіталу.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Напередодні були опубліковані дані по споживчій інфляції, які продовжують впливати на настрої інвесторів. У травні базовий CPI виріс на 0,7% м / м, а загальний рівень цін піднявся на 0,6% м / м. Обидва показники перевершили прогнози аналітиків на рівні 0,4% м / м. У річному вираженні прискорення базової інфляції (+ 3,8%) також виявилося вищим за очікування (+ 3,4%). Це найзначніше зростання з 1992 року. Головним драйвером стало підвищення цін на старі автомобілі (+ 7,3%) і авіаквитки (+ 7%), що, швидше за все, буде носити тимчасовий характер. Значно знизилася кількість американців, які отримують допомогу по безробіттю: цей показник встановив новий мінімум на рівні 3,5 млн і перевершив ринковий консенсус (3,62 млн). Однак на ринку праці як і раніше спостерігається дефіцит працівників, конкурентна боротьба за яких може привести до подальшого прискорення інфляції.

Двопартійна група сенаторів досягла угоди по одному з аспектів, пов'язаних з інфраструктурним пакетом: демократи погодилися, що він не буде фінансуватися за рахунок підвищення податків. Як наслідок, невизначеність щодо обсягу та джерел коштів для проекту зберігається. Поки розглядається два варіанти: витрати в розмірі $ 974 млрд протягом п'яти років або $ 1,2 трлн протягом восьми років. У проекті також, ймовірно, буде запропоновано індексування податку на газ по інфляції, що суперечить обіцянкам Байдена. План буде надалі переданий іншим сенаторам для вироблення остаточного рішення.

Напередодні азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,52%, китайський CSI 300 знизився на 0,89%, а японський Nikkei 225 втратив символічні 0,03%. EuroStoxx 50 зростає на 0,28%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс знижується до 1,446%. Ціна на ф'ючерс Brent становить близько $ 72 за барель. Золото торгується поблизу $1894.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4210-4260 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 68 з 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція і переговори з інфраструктурного пакету також залишаються у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P 500 знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індексу широкого ринку вдалося завершити торгову сесію на один пункт вище попереднього історичного максимуму. Поки не можна констатувати впевнений пробій ключового рівня опору, але індикатор RSI вказує на відносну силу «биків», а MACD залишається на позитивній території, тому продовження висхідного руху найбільш ймовірно.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»