Ринок США: огляд і прогноз на 11 серпня. У фокусі - макродані по інфляції

Ринок напередодні

10 серпня американські фондові майданчики демонстрували змішану динаміку. S&P500 виріс на 0,1%, до 4437 пунктів, оновивши історичний максимум. Високотехнологічний Nasdaq показав найбільш слабку динаміку, втративши 0,49%, а Dow Jones додав 0,46%. Краще за ринок торгувалися енергетичні компанії (+1,72%) завдяки значному підвищенню нафтових котирувань, а також сектор сировини і матеріалів (+1,48%). В аутсайдерах опинилися сектор нерухомості (-1,09%) та ІТ-компанії (-0,73%).

 

Новини компаній

EBITDA і виручка 3D Systems (DDD: +21,5%) за другий квартал перевершили очікування ринку. Компанія продемонструвала сильні результати в сегментах охорони здоров'я і промисловості.

Папери Kansas City Southern (KSU: +7,5%) виявилися в лідерах зростання після збільшення пропозиції щодо поглинання компанії з боку Canadian Pacific (CP: -0,69%) до $300 за акцію.

Квартальні результати дистриб'ютора продуктів харчування Sysco (SYY: +6,5%) перевершили консенсус ринку. Виручка емітента росла швидше показників конкурентів.

 

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики не демонструють явно вираженої динаміки напередодні публікації важливої ​​американської макростатистики. Увага інвесторів в середу буде зосереджена на даних по споживчій інфляції в США. Консенсус передбачає зростання індексу споживчих цін на 5,3% р/р, що перевищує таргет ФРС, проте на 0,1% нижче за червневий показник. У щомісячному обчисленні очікується уповільнення темпів зростання до 0,5% у порівнянні з 0,9% у червні. Показники інфляції є одним з найважливіших факторів, що впливають на рішення ФРС щодо згортання програми QE. Як наслідок, якщо фактичні значення перевищать прогнозний рівень, це може посилити «яструбину» риторику членів FOMC.

Як і очікувалося, Сенат схвалив інфраструктурний пакет в обсязі $1 трлн, який включає $550 млрд нових витрат. Наступним кроком має стати голосування по пакету в Палаті представників. Увага ринку зміститься на обговорення ще одного бюджетного проекту в розмірі $3,5 трлн, який може бути прийнятий в жовтні.

Сьогодні Міненерго США представить дані щодо запасів нафти і нафтопродуктів, а також інших параметрів американського ринку вуглеводнів. Інтерес викликає обсяг чистого імпорту сировини, який протягом трьох тижнів становив понад 4 млн барелів на добу, що може свідчити про перехід від дефіциту до профіциту сирої нафти на світовому ринку.

Азіатські фондові майданчики закрилися різноспрямовано. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,2%, китайський CSI300 опустився на 0,55%, японський Nikkei225 додав 0,65%. EuroStoxx50 підвищується на 0,15%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс збільшилася до 1,34%. Ціна на ф'ючерс Brent піднімається вище $70 за барель. Золото знижується до $1734 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4410-4450 пунктів.

 

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по споживчій інфляції за липень. Консенсус передбачає зростання показника на 5,3% р/р у порівнянні з 5,4% р/р у червні.

 

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігається на рівні 50 пунктів, відображаючи змішаний новинний фон. Очікування прийняття плану бюджетних витрат і позитивна макростатистика балансуються перспективою згортання програми QE і черговим сплеском захворюваності COVID-19.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух у довгостроковому висхідному тренді. Останні три торгові сесії індекс широкого ринку консолідувався у вузькому діапазоні. Найближча мета «биків» - область 4490-4500 пунктів. Для зміни ринкових настроїв індексу широкого ринку потрібно опуститися нижче підтримки на рівні 4370 пунктів. В цьому випадку фіксації позицій сприятиме «ведмежа» дивергенція за індикатором RSI.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»