Ринок США: огляд і прогноз на 12 липня. В очікуванні сезону звітності

Ринок напередодні

9 липня американські фондові майданчики завершили торги в плюсі. Індекс S&P500 підвищився на 1,13%, до 4369 пунктів, Nasdaq збільшився на 0,98%, а Dow Jones додав 1,3%. Всі сектори S&P500 закрилися в зеленій зоні. Краще за ринок торгувалися фінансові (+2,87%) і енергетичні компанії (+2,01%). Найменший приріст показали сектори охорони здоров'я (+0,36%) і комунальних послуг (+0,16%).

Новини компаній

Котирування Prothena Corporation (PRTA: +7,2%) продовжили підвищуватися на тлі сприятливих перспектив, пов'язаних з лікуванням хвороби Альцгеймера.

Акції компанії сектора нерухомості iStar Inc. (STAR: +8,2%) зросли після підвищення агентством Fitch її кредитного рейтингу до BB.

Акції великої біотехнологічної компанії Biogen Inc. (BIIB: -3%) падають на тлі проведення розслідування щодо препарату від хвороби Альцгеймера.

Ми очікуємо

За минулі вихідні значущих подій не відбувалося, загальна кон'юнктура ринку нейтральна. Цього тижня американські компанії починають публікувати фінансові результати за другий квартал 2021 року. Згідно з очікуваннями ринку, доходи емітентів з індексу S&P500 виростуть більш ніж на 60% у порівнянні з попереднім роком на тлі ефекту низької бази і зважаючи на поступове відновлення глобальної економіки. У фокусі уваги інвесторів також будуть показники рентабельності компаній, оскільки це важливий індикатор в умовах підвищення цін на виробничі ресурси. 66 емітентів з індексу S&P500 опублікували позитивні прогнози по прибутку на акцію, що стало рекордом починаючи з 2006 року. Хоча ринок припускає, що компанії відіб'ють у звітності вельми сприятливу динаміку показників і зроблять сильний прогноз на наступний період, низка економістів висловлює побоювання щодо сповільнення економічного зростання у другій половині 2021 року на тлі змішаних даних по ринку праці, а також з огляду на можливе поширення штаму «дельта».

Азіатські фондові майданчики минулої торгової сесії продемонстрували впевнену позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng додав 0,62%, китайський CSI300 виріс на 1,25%, а японський Nikkei225 збільшився на 2,25%. EuroStoxx50 втрачає 0,17%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,35%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $75,5 за барель. Золото торгується по $1810 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4330-4380 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance складає 61 зі 100, відображаючи продовження зростання після завершення торгової сесії минулого тижня.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше рухається в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку зробив ривок до нового історичного максимуму. Рівень 4400 пунктів як і раніше виступає основною метою для «биків». Індикатор MACD підтримує покупців. Втім, звертаємо увагу, що на тижневому графіку за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, тому ризик корекції присутній.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»