Ринок США: огляд і прогноз на 12 серпня. Ринки оцінюють ризики

Ринок напередодні

11 серпня американські фондові майданчики демонстрували змішану динаміку. S&P500 підвищився на 0,25%, до 4448 пунктів, оновивши історичний максимум. Nasdaq втратив 0,16%, Dow Jones додав 0,62%. Краще за ринок торгувалися сектор сировини і матеріалів (+1,42%) завдяки ралі в індустріальних металах і промислова галузь (+1,3%) за рахунок зростання в сегменті будівельних матеріалів. Негативну динаміку продемонстрував тільки сектор охорони здоров'я (-0,97%) через корекцію в паперах виробників вакцин після активного зростання.

 

 

Новини компаній

Мережа ресторанів швидкого харчування Wendy's (WEN: +3,7%) відзвітувала за 2-й квартал краще за очікування, підвищила річний прогноз і збільшила дивіденди.

NortonLifeLock (NLOK: +8,7%) оголосила про поглинання Avast (AVST) за $8 млрд (в грошових коштах і акціях). За очікуваннями, угода буде укладена в середині 2022 року. Стратегічні перспективи оцінюються ринком досить високо.

Акції Moderna (MRNA: -15,6%) знижуються на тлі невизначеності щодо ефективності вакцини проти штаму «дельта».

 

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють слабку динаміку. Ринок продовжує оцінювати дані по інфляції в США і уважно відстежує коментарі представників ФРС. Напередодні в інтерв'ю Financial Times глава ФРС Сан-Франциско Мері Дейлі заявила, що регулятор може почати скорочувати програму QE вже до кінця 2021 року. Інші висловлювання представників ФРС на цьому тижні також свідчать про те, що це питання активно обговорюється фінансовими чиновниками: деякі з них закликають до якнайшвидшого згортання покупки активів в найближчі місяці, а інші говорять про необхідність дочекатися більш значного відновлення зайнятості. Збереження річної інфляції на високих рівнях і позитивна статистика по ринку праці за липень стимулює ФРС прискорити ухвалення рішення з даного питання. Учасники ринку також очікують, що регулятор почне згортати програму монетарного стимулювання вже в поточному році.

Ще одним фактором ризику залишається зростання захворюваності COVID-19. Напередодні кількість нових випадків заражень склала більше 150 тис. на день, а середній показник за тиждень перевищив 120 тис. Вакцини демонструють меншу ефективність проти нових штамів вірусу при зараженні, але як і раніше захищають від тяжкого перебігу захворювання. Кількість госпіталізацій і смертей збільшується, а темпи вакцинації демонструють слабку схильність до зростання. Однак органи влади США не поспішають вводити серйозні карантинні обмеження з тим, щоб підтримати відновлення економіки.

Азіатські фондові майданчики закрилися в мінусі. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,76%, китайський CSI300 впав на 0,84%, японський Nikkei225 втратив 0,2%. EuroStoxx50 зростає на 0,11%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс збереглася на рівні 1,34%. Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $71,5 за барель. Золото підвищується до $1758 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4410-4460 пунктів.

 

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс цін виробників за липень. Ринок очікує зниження показника до 0,6% м/м проти 1% м/м в червні.

Також сьогодні вийде щотижнева статистика первинних заявок на допомогу з безробіття. Консенсус передбачає скорочення до 375 тис. проти 385 тис. минулого тижня. Позитивна динаміка показника може свідчити про оздоровлення ринку праці.

 

Звіти

Сьогодні фінансові результати за квітень-червень представить Walt Disney (DIS). Очікується, що виручка медіагіганта підніметься на 42% р/р, досягнувши $16,8 млрд, а скоригований EPS збільшиться з $0,08 до $0,55. Високі темпи зростання обумовлені слабкими результатами за аналогічний період 2020-го. Позитивним драйвером стане підвищення виручки від стрімінга, фактором підтримки виступить також відновлення доходів від кінопрокату, ТВ-реклами, парків розваг і готелів. Звіт іншого великого представника медіаіндустрії Comcast відбив несподівано високі результати в сегменті тематичних парків Universal завдяки дуже сильному попиту на їхні послуги. Важливими стануть коментарі менеджменту Disney про вплив нової хвилі пандемії на відвідування парків. Одним з найбільш важливих параметрів для інвесторів буде динаміка числа передплатників стрімінг-сервісів Disney+, Hulu, ESPN+.

 

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігається на рівні 50 пунктів, відображаючи змішаний новинний фон. Негативний вплив на настрої інвесторів надає перспектива згортання програми QE і черговий сплеск захворюваності COVID-19.

 

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Останні чотири торгові сесії індекс широкого ринку демонструє слабку позитивну динаміку. Найближча мета «биків» - область 4490-4500 пунктів. Короткострокова дивергенція за індикатором RSI не реалізувалася. Для зміни ринкових настроїв індексу широкого ринку потрібно опуститися нижче підтримки, розташованої на рівні 4370 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»