Ринок США: огляд і прогноз на 14 червня. В очікуванні важливого рішення

Ринок напередодні

11 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 0,19%, закрившись на новому рекорді у 4247 пунктів, Nasdaq піднявся на 0,35%, а Dow Jones збільшився на 0,04%. Краще за ринок минулої сесії торгувалися компанії секторів фінансів (+0,61%) і ІТ (+0,56%). Аутсайдерами виявилися сектори охорони здоров'я (-0,73%) і нерухомості (-0,37%). В цілому торгова сесія пройшла спокійно, а акції зростання продовжили виступати краще акцій вартості. Фокусом уваги цього тижня стане рішення ФРС щодо подальшої грошово-кредитної політики.

Новини компаній

MagnaChip Semiconductor (MX: +12,4%) отримала пропозицію про покупку з боку Cornucopia Investment Partners за ціною $35 за акцію після оголошеної раніше угоди про злиття з South Dearborn Limited.

Стало відомо про те, що Atotech (ATC: +10,5%) було зроблено пропозицію про викуп з боку MKSI.

Curis (CRIS: -36,8%) оголосила про продовження вивчення своїх ліків від лейкемії: результати тестів виявилися гіршими, ніж очікувалося.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики показують змішану динаміку. Фокусом уваги інвесторів минулого тижня виступала інфляція, яка, як відзначають деякі експерти, можливо, досягла піку. Така риторика і прихильність ФРС думці, що зростання цін несе тимчасовий характер, превалювали в кінці минулого тижня і частково знівелювала ефект даних по інфляції в США за травень, які виявилися сильнішими і без того високих очікувань. Крім того, зниження кредитного стимулювання Китаю і дії уряду Піднебесної зі стримування цін на сировинні товари також заспокоюють ринки. Проте побоювання з приводу того, що «тимчасовий» характер інфляції затягується, зберігаються, надаючи підтримку інфляційним очікуванням і підвищуючи ризик того, що ФРС допустила помилку. Reuters очікує, що регулятор почне згортання ультрам'якої грошово-кредитної політики в серпні або вересні, однак не стане знижувати обсяги викупу паперів до початку наступного року.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng і китайський CSI300 залишилися без змін, а японський Nikkei225 піднявся на 0,74%. EuroStoxx50 зростає на 0,41%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс тримається поблизу 1,46%. Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $73,4 за барель. Золото падає до $1859 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4220-4270 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance залишається на рівні 68 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індексу широкого ринку вдалося завершити торгову сесію вище попереднього історичного максимуму. Індикатор RSI вказує на відносну силу «биків», а MACD залишається на позитивній території, тому продовження висхідного руху найбільш імовірно. Найближчою метою для «биків» виступає рівень 4300 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»