Ринок США: огляд і прогноз на 15 червня. У фокусі уваги - майбутнє засідання FOMC

Ринок напередодні

14 червня торги на американських фондових майданчиках завершилися переважно в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 0,18%, знову оновивши історичний максимум і закріпившись на рівні 4255 пунктів, Nasdaq додав 0,74%, а Dow Jones втратив 0,25%. Лідерами зростання на минулій сесії стали ІТ-компанії (+1,04%) і телекоми (+0,74%) завдяки сильній динаміці котирувань Facebook (FB) і Netflix (NFLX). В аутсайдерах опинився сектор сировини і матеріалів (-1,28%) з огляду на слабкі показники у промислових металах та хімікатах. Фінансовий сектор також закрився у мінусі (-1,03%) на тлі зниження прогнозу JPMorgan (JPM) на 2021 рік.

Новини компаній

iTeos Therapeutics (ITOS: +37,3%) уклала колабораційну угоду з GSK на розробку онкологічного препарату. У результаті iTeos отримає $625 млн на проведення клінічних випробувань і ще до $1,45 млрд після досягнення контрольних точок.

Koninklijke Philips (PHG: -4%) оголосила про відкликання деяких дихальних пристроїв CPAP і апаратів штучної вентиляції легенів після того, як виявилася можливість попадання у легені дрібних частинок піни.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Як і раніше відзначається перетікання капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання». Коментарі ФРС про тимчасовий характер інфляції залишаються у фокусі уваги і як і раніше викликають побоювання з приводу можливої ​​помилки в політиці регулятора. Сировинні ціни і логістичні витрати зберігаються на високому рівні, а великі виробники продовольчих товарів повідомляють про неповне перенесення зростання собівартості на споживчі ціни. Таким чином, за очікуваннями ринку, інфляційний тиск продовжить посилюватися. Основні питання інвесторів напередодні засідання FOMC у середу пов'язані з коментарями Пауелла про можливий початок обговорення згортання ультрам'якої монетарної політики і перспективи підвищення ключової ставки.

Загальний новинний фон спокійний. Зустріч країн G7, що відбулася у вихідні, не справила впливу на ринок. Також мало значущих новин, пов'язаних з переговорами щодо інфраструктурного законопроекту. Незважаючи на триваючі двопартійні переговори, демократи все ще сподіваються прийняти законопроект через механізм бюджетного примирення.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,73%, китайський CSI300 впав на 1,11%, а японський Nikkei225 зміцнився на 0,96%. EuroStoxx50 підвищується на 0,57%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс збільшується до 1,5%. Ціна на ф'ючерс Brent коливається на рівні $73 за барель. Золото зростає до $1865 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4220-4270 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс виробничих цін за травень. Ринок очікує, що його значення збережеться на квітневому рівні і складе 6,2% р/р. Крім того, сьогодні вийдуть дані по роздрібних продажах за травень. Консенсус передбачає зниження показника на 0,5% м/м переважно за рахунок слабкої динаміки сегменту товарів для автомобілів і палива.

Звіти

Сьогодні звіт за другий квартал представить один з лідерів ринку прикладного ПЗ (включаючи продукти в сегментах ERP, CRM, HCM, Procurement management) Oracle (ORCL). Згідно до консенсус-прогнозу Factset, виручка за підсумками кварталу підвищиться на 5,5%, до $11,02 млрд при збільшенні EPS non-GAAP на 9,2%, до $1,31. Основним драйвером для фінансових показників компанії виступає зростання попиту на хмарні SaaS-продукти, а також на on-premise і апаратні рішення. Оскільки ORCL однією з перших представляє результати за другий квартал, то її звітність фактично виступить в якості випереджальних показників для окремих сегментів ринку. Найбільший інтерес для інвесторів представляють фактичні фінансові результати (з поправкою на валютні коливання), темпи зростання попиту на ключові SaaS-рішення, а також прогнози на повний 2021 рік. Також гравці ринку будуть оцінювати стан IaaS-підсегменту, який може стати одним із драйверів зростання компанії в середньостроковій перспективі.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 61 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індексу широкого ринку вдалося завершити торгову сесію вище попереднього історичного максимуму. Індикатор RSI вказує на відносну силу покупців, а MACD залишається на позитивній території, тому продовження висхідного руху найбільш імовірно. Найближчою метою для «биків» виступає рівень 4300 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»