Ринок США: огляд і прогноз на 15 липня. Сезон звітності стартував

Ринок напередодні

Торги 14 липня на американських фондових майданчиках завершилися різноспрямовано. S&P500 виріс на 0,12%, до 4374 пунктів, Dow Jones додав 0,13%, а Nasdaq опустився на 0,22%. Сектори, що входять в індекс широкого ринку, не показали яскраво вираженої динаміки. Винятком стала енергетика: секторальний індекс впав на 2,94% через корекцію в цінах на нафту, викликану новинами від ОПЕК+. Лідерами зростання стали захисні активи, а також - в основному за рахунок динаміки акцій FANMAG - ІТ-компанії.

Новини компаній

Wells Fargo (WFC: +4,1%) відзвітував за другий квартал вище очікувань по виручці і EPS. І, хоча чистий процентний дохід банку не дотягнув до прогнозів, аналітики відзначають перспективи подальшого зростання показників.

Apple (AAPL: +2,4%) планує в цьому році випустити 90 млн iPhone, оскільки зазначила посилення попиту на цю продукцію на фоні прогресу вакцинації.

Lennox International (LII: -7,7%), постачальник обладнання для зовнішніх систем клімат-контролю, поліпшив прогноз на 2021 рік і повідомив про майбутню (через рік) зміну CEO після 15 років його перебування на посаді.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку після відносно спокійної торгової сесії напередодні. Виступ Джерома Пауелла в Конгресі очікувано не підніс інвесттовариству сюрпризів: глава ФРС знову відзначив сильні економічні показники і зростання цін. Сплеск інфляції регулятор продовжує оцінювати як тимчасовий. Політика Федрезерву залишається максимально прозорою, до змін її курсу він готує ринки заздалегідь, щоб уникнути різких стрибків. У фокусі уваги сьогодні буде продовження виступу Джерома Пауелла в банківському комітеті Сенату. Найімовірніше, голова ФРС збереже стриману риторику.

Індекс споживчих цін (ІСЦ) в США у червні виявився значно вищим за очікування. Значно перевищив прогноз і індекс цін виробників (PPI): базовий показник збільшився на 1% при консенсусі 0,5%, загальне зростання цін склало 1% при очікуваних 0,6%. На цьому тлі учасники ринку намагаються визначити тривалість сплеску інфляції, побоюючись розвитку тенденції до швидкого зростання цін в довгостроковій перспективі.

Напередодні стартував сезон звітності, який відкрили представники фінансового сектора. Результати компаній виявилися досить сильними, проте котирування їх акцій відреагували на релізи негативно через збереження «голубиної» риторики ФРС.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,75%, китайський CSI300 додав 1,35%, японський Nikkei225 знизився на 1,15%. EuroStoxx50 коригується на 0,59%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,31%. Ціна на ф'ючерс Brent падає до $74,4 за барель. Золото зростає до $1833 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4340-4390 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні вийдуть щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття (прогноз: 360 тис. проти 373 тис. тижнем раніше). Буде опублікований індекс виробничої активності від ФРБ Філадельфії за липень (прогноз: 28 пункту проти 30,7 місяцем раніше).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зростає до 59 зі 100 на тлі «голубиної» риторики ФРС.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку консолідувався близько історичного максимуму. На денному і тижневому графіках індикатора RSI формується «ведмежа» дивергенція, тому ризик корекції від області опору 4400-4420 пунктів збільшується. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4290 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»