Ринок США: огляд і прогноз на 16 липня. В очікуванні нових драйверів зростання

Ринок напередодні

15 липня американські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. S&P500 впав на 0,33%, до 4360 пунктів. Nasdaq також знизився на 0,7%, а ось Dow Jones додав 0,15%. Лідерами зростання стали компанії комунальних послуг (+1,19%), нециклічних споживчих товарів (+0,42%) і фінансового сектора (+0,38%). В аутсайдерах опинилися енергетичний (-1,41%) та ІТ-сектор (-0,84%). Акції «зростання» в цілому виглядали гірше акцій «вартості» після кількох днів випереджаючої динаміки.

Новини компаній

United Community Banks, Inc придбає акції Reliant Bancorp (RBNC: +6,4%).

Дві найбільші системи госпіталів США не вводитимуть пацієнтам нові спірні ліки від хвороби Альцгеймера Aduhelm компанії Biogen (BIIB: -6,8%).

NortonLifeLock (NLOK: -3,9%) веде переговори про покупку Avast.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Ринок знаходиться в очікуванні нових каталізаторів.

Після виступу голови ФРС Джерома Пауелла інвестори не отримали нових оцінок ситуації з інфляцією і нової інформації щодо скорочення плану покупки активів (зараз обсяг програми складає $120 млрд на місяць). Таким чином, загальноринковий консенсус як і раніше передбачає, що регулятор оголосить про початок згортання програми QE у серпні-вересні і приступить до реалізації цього плану в кінці 2021 – на початку 2022 року. FOMC проведе ще один раунд обговорень на засіданні 27-28 липня.

Ринок праці продовжує відновлюватися. Опубліковані дані за заявками на допомогу з безробіття відбили зниження цього показника до нового мінімуму - 360 тис., що збіглося з прогнозом аналітиків.

У фокусі уваги інвесттовариства - план витрат на «м'яку інфраструктуру» в розмірі $3,5 трлн, представлений демократами на цьому тижні. Підготовка законопроекту ще не завершена, але лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що голосування з цього питання заплановано на 21 липня.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,27%, китайський CSI300 знизився на 1,11%, японський Nikkei225 опустився на 0,98%. EuroStoxx50 втрачає 1,05%. Ф'ючерс на S&P500 зростає на 0,04%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс підвищується до 1,317%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається до $73,04 за барель. Золото торгується поблизу $1825 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4330-4380 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані з роздрібних продажів за червень (прогноз: -0,5% проти -1,3% місяцем раніше) і з роздрібних продажів без урахування автомобілів за червень (прогноз: 0,4% проти -0,7% місяцем раніше ).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 64 зі 100, відображаючи позитивний настрій ринків напередодні публікації даних з роздрібних продажів.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку трохи скорегувався від досягнутих раніше максимумів. На денному і тижневому графіках за індикатором RSI формується «ведмежа» дивергенція, тому ризик корекції зростає. Сигнал до короткострокової фіксації позицій може утворитися, якщо MACD перейде у негативну зону. Найближча значуща підтримка розташовується на рівні 4290 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»