Ринок США: огляд і прогноз на 17 серпня. Корекція поки відкладається

Ринок напередодні

Торги 16 серпня американські фондові майданчики завершили переважно в зеленій зоні. S&P500 виріс на 0,26%, до 4480 пунктів, оновивши історичний максимум. Nasdaq скоректувався на 0,2%, а Dow Jones додав 0,31%. У лідерах зростання опинилися захисні сектори охорони здоров'я (+1,13%), комунальних послуг (+0,65%) і нециклічних споживчих товарів (+0,64%). Гірше за ринок торгувалися енергетичні компанії (-1,83%), відображаючи невпевнену динаміку нафтових котирувань.

Новини компаній

CureVac (CVAC: +4,3%) опублікувала дані доклінічних досліджень мРНК-вакцини нового покоління проти COVID-19, що викликає більш активну імунну відповідь і забезпечує більш високий захист.

Національне управління безпекою руху на трасах США проводить розслідування відносно 765 тис. електромобілів Tesla (TSLA: -4,3%). Не виключено, що робота системи автопілота провокує аварії.

T-Mobile (TMUS: -2,9%) розслідує заяви про злом після появи на форумі повідомлення з пропозицією продати особисті дані понад 100 млн осіб, викрадені, як стверджується, з серверів компанії.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У фокусі уваги інвесторів - коментарі представників ФРС про перспективи скорочення QE. Напередодні в кількох інтерв'ю чиновники продемонстрували збереження «яструбиного» настрою регулятора. У той же час усіляко підкреслюється той факт, що початок згортання програми QE буде залежати від темпів відновлення економіки. За даними WSJ, ФРС близька до рішення почати посилення ГКП протягом трьох місяців. При цьому викуп активів може бути припинений повністю вже до середини 2022. Очікується, що регулятор оголосить про згортання QE протягом одного-двох місяців. Вважаємо, що ці очікування будуть все більш значно відіграватися ринком, оскільки дана ініціатива підтримується інвесторами як з «яструбиними», так і з «голубиними» настроями.

Хоча пік проведення ультрам'якої ГКП досягнутий і фінансові результати компаній надзвичайно високі, американські індекси продовжують оновлювати історичні максимуми. При цьому в останні дні спостерігається поступовий перетік капіталу в більш надійні активи - акції «вартості», низьковолатильні і дивідендні папери. У той же час активних розпродажів в паперах «зростання» і «моментум» також не спостерігається через негативну динаміку, яку демонструє прибутковість трежеріс.

Азіатські фондові майданчики закрилися в мінусі. Гонконгський Hang Seng опустився на 1,9%, китайський CSI300 впав на 2,1%, японський Nikkei225 скоротився на 0,36%. EuroStoxx50 знижується на 0,65%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс зберігається на рівні 1,27%. Ціна на ф'ючерс Brent утримується на рівні $69,5 за барель. Золото зростає до $1793 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4440-4500 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований індекс роздрібних продажів за липень в США. Консенсус передбачає скорочення показника на 0,3% м/м при підвищенні попиту в секторі послуг на тлі ослаблення карантинних обмежень.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 56 пунктів, відображаючи неоднорідний новинний фон.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Напередодні спроба розвинути внутрішньоденну корекцію не увінчалася успіхом: бенчмарк знову обновив історичний максимум. У найближчі дні індекс широкого ринку буде тестувати область 4490-4500 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки 4370 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»