Ринок США: огляд і прогноз на 19 липня. Фондові індекси потрапили під тиск

Ринок напередодні

Торги 16 липня американські фондові майданчики завершили в червоній зоні. S&P500 знизився на 0,75%, до 4327 пунктів, Nasdaq опустився на 0,8%, Dow Jones - на 0,86%. Лідерами зростання знову стали представники сектора комунальних послуг (+0,99%), які зазвичай користуються підвищеним попитом в періоди ослаблення інтересу до ризикових активів. Також краще широкого ринку виглядали компанії сектора охорони здоров'я (+0,22%). В аутсайдерах був енергетичний сектор (-2,76%). В цілому інвестори проявили високу схильність до фіксації позицій в акціях циклічних компаній.

Новини компаній

Moderna (MRNA: +10,3%) 21 липня увійде до індексу S&P500, де замінить компанію Alexion (ALXN), яка незабаром буде поглинена AstraZeneca (AZN).

Банк State Street (STT: +2,9%) в звітності за другий квартал перевершив прогнози прибутку і AUM, проте чиста процентна маржинальність організації викликає побоювання.

Autoliv (ALV: -4,8%) у квартальній звітності вказала на скорочення виробництва легкових автомобілів через брак комплектуючих, а також на зниження маржі через зростання витрат на сировину. Прогноз зростання виручки на поточний рік був погіршений.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках переважає негативна динаміка. Учасників ринку як і раніше турбує проблема сплеску інфляції в США. Крім того, вони стурбовані поступовим уповільненням економічного зростання. Ще одним фактором тиску стало поширення в світі штаму COVID-19 «дельта». Через цю модифікації вірусу глобальна захворюваність 16 липня знову досягла 600 тис., що приблизно на 50% вище, ніж фіксувалося ще в середині червня. В окремих штатах США збільшується число госпіталізацій. Не виключено, що для контролю за епідеміологічною ситуацією будуть знову вводитися точкові обмеження.

Негативну реакцію інвесттовариства викликала заява Джанет Йеллен про те, що за рахунок попередньої торгової угоди між США і Китаєм вирішити довготривалі суперечності між двома країнами не вдалося, тому в кінцевому рахунку вона зашкодила американським споживачам.

На цьому тлі інвестори роблять ставку на захисні активи. У зв'язку з цим прибутковості довгострокових трежеріс сьогодні тестують нові мінімуми, а американські індекси в ході майбутньої торгової сесії можуть залишатися під тиском.

Азіатські фондові майданчики закрилися переважно в червоній зоні. Гонконгський Hang Seng знизився на 2,23%, японський Nikkei225 опустився на 1,25%, а китайський CSI300 додав 0,37%. EuroStoxx50 падає на 2,05%.

Апетит до ризику слабкий. Ставка 10-річних трежеріс знижується до 1,25%. Ціна на ф'ючерс Brent опускається до $71,7 за барель. Золото торгується поблизу $1805 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4260-4320 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 68 зі 100, відображаючи позитивний настрій інвесторів напередодні публікації звітності найбільших компаній за другий квартал.

Технічна картина

S&P500 залишається в довгостроковому висхідному тренді. Однак на торгах 16 липня індекс широкого ринку продовжив корекцію від досягнутих раніше максимумів. Про розвиток корекційного руху сигналізує «ведмежа» дивергенція за індикатором RSI на денному і тижневому графіках. Крім того, у негативну зону в п'ятницю перейшов індикатор MACD. У разі пробою нижньої межі фігури «висхідний клин» близько 4290 пунктів S&P500 опуститься до 4255 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»