Ринок США: огляд і прогноз на 21 липня. Невизначеність наростає

Ринок напередодні

20 липня американські фондові майданчики завершили торгову сесію в зеленій зоні. Індекс S&P500 виріс на 1,52%, до 4323 пунктів, Nasdaq збільшився на 1,57%, а Dow Jones додав 1,62%. Переважна більшість секторів закрилася в плюсі. Краще за ринок торгувалися промислові (+2,74%) і фінансові (+2,42%) компанії. Аутсайдерами стали сектори комунальних послуг (+0,39%) і споживчих товарів широкого вжитку (-0,08%).

Новини компаній

Звіт оператора лікарень HCA Healthcare (HCA: +14,4%) виявився значно вищим за очікування. Крім того, менеджмент підвищив прогноз за фінансовими показниками до кінця року.

Акції авіаперевізника American Airlines (AAL: +8,4%) підскочили після сильного звіту конкурента United Airlines і поліпшених очікувань щодо відновлення авіасполучення.

Котирування PPG Industries (PPG: -4,4%) впали після того, як виробник фарб і промислових покриттів повідомив про більш слабкий, ніж очікувалося, скоригований прибуток за другий квартал.

Ми очікуємо

Сьогодні у фокусі уваги інвесторів - двопартійні переговори по новому інфраструктурному пакету обсягом $1,2 трлн. Один з лідерів сенатської більшості Чак Шумер призначив голосування по даній програмі на сьогоднішній день. У разі досягнення компромісу нові поправки будуть внесені в законопроект про наземний транспорті і водну інфраструктуру вартістю $760 млрд, прийнятий раніше Палатою представників. Однак з урахуванням розбіжностей всередині кожної партії ймовірність консенсусу залишається невисокою, що може стати одним з факторів невизначеності і підвищеної волатильності на фондових майданчиках.

Очікуємо на змішану динаміку на ринках. З одного боку, на котирування активів тиснуть побоювання, пов'язані з ростом числа заражень штамом «дельта», а також високі темпи зростання цін і пікові значення інфляції. З іншого боку, в ході сезону звітності багато компаній публікують сильні квартальні результати, а ймовірність введення локдаунів у розвинених країнах невисока через значний прогрес прищепних кампаній. Ще одним фактором підтримки для фондового ринку виступає публікація сильних показників споживчої впевненості, наприклад, статистика з роздрібних продажів, яка виявилася вищою за ринок.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng втратив 0,13%, китайський CSI300 додав 0,69%, а японський Nikkei225 виріс на 0,58%. EuroStoxx50 подорожчав на 1,43%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зросла до 1,21%. Ціна на ф'ючерс Brent перевищує $69 за барель. Золото торгується на рівні $1810 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4300-4360 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance впав до рівня 52 зі 100, відображаючи ефект відскоку після досягнення високих рівнів вчорашнього дня.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку зробив різкий стрибок вгору від 50-денної ковзної середньої. Однак, короткострокові перспективи індексу невизначені, оскільки індикатор MACD залишається в червоній зоні, а RSI вказує на баланс сил «биків» і «ведмедів».

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»