Ринок США: огляд і прогноз на 22 липня. Позитив превалює

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики завершили торгову сесію 21 липня в зеленій зоні, відігравши втрати, понесені у результаті обвалу початку тижня. Індекс S&P500 виріс на 0,82%, до 4359 пунктів, Nasdaq додав 0,92%, Dow Jones піднявся на 0,83%. Більшість секторів закрилася в плюсі. Енергетичний сектор (+3,53%) вийшов в лідери зростання після стрімкого відновлення цін на нафтопродукти. Також сильніше ринку в цілому виглядала фінансова галузь (+1,71%). Інвестори зберегли «бичачий» настрій з фокусом на акції «вартості».

Новини компаній

Chipotle Mexican Grill (CMG: +11,6%) представила результати за другий квартал, в якому EPS виявився значно вище очікувань. Аналітики позитивно оцінюють подальше зростання продажів на тлі відновлення сектора.

United Airlines Holdings (UAL: +3,8%) відзвітувала за квартал краще прогнозу. Повернення показників авіаперевізника до доковідних рівнів очікується до 2023 року.

Coca-Cola (KO: +1,3%) опублікувала сильну звітність за другий квартал і підвищила прогноз продажів і деяких фінансових показників на тлі зростання попиту.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики закріплюються в зеленій зоні, відновлюючись після просідання на початку тижня. Інвестори розцінили падіння як можливість вкластися в деякі папери за вигідною ціною, тому втрати вдалося швидко відіграти. Таким чином, незважаючи на низку стримуючих факторів, «бичачий» настрій зберігається. Цьому сприяє м'яка грошово-кредитна політика ФРС, підвищення попиту в міру відновлення економіки, сильна корпоративна звітність, а також проведення низкою компаній процедури зворотного викупу.

У той же час стурбованість інвесттовариства у зв'язку з активним поширенням штаму «дельта» і побоювання з приводу впливу нової хвилі пандемії на економіку сходить нанівець. Здатність існуючих вакцин запобігати важкому перебігу захворювання дозволяє розраховувати, що пріоритетом держави стане активізація прищепної кампанії, а не введення нових обмежень, які згубно впливають на бізнес і економіку в цілому.

Напередодні республіканці відхилили запропонований демократами інфраструктурний пакет обсягом $1,2 трлн. Очікується, що переговори з цього питання продовжаться. Прагнення їх учасників прийти до взаємоприйнятного рішення позитивно позначається на динаміці фондового ринку.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували в цілому позитивну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 1,83%, китайський CSI300 додав 0,15%, а японський Nikkei225 залишився без змін. EuroStoxx50 зростає на 1,04%.

Апетит до ризику невисокий. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,3%. Ціна на ф'ючерс Brent відновлюється до $73 за барель. Золото падає до $1794 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4330-4380 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані про кількість первинних заявок на допомогу з безробіття (прогноз: 350 тис. проти 360 тис. тижнем раніше), а також відомості про продажі на вторинному ринку житла за червень (прогноз: 5,9 млн будинків проти 5,8 млн у травні).

Звіти

Квартальні результати представить виробник медичного обладнання Abbott (ABT). Ринок не передбачає зростання виручки і EPS в порівнянні з попереднім кварталом. Багато в чому це пов'язано із тим, що доходи діагностичного сегмента продовжать падати після досягнення грудневих максимумів, оскільки захворюваність на коронавірус зменшується і попит на тест-системи слабшає. Особливий інтерес викликає потенціал збереження попиту на експрес-тести на COVID-19 у міру проходження кампанії вакцинації у Штатах. Виручка в сегменті фармацевтики і медичних пристроїв відновилася після пандемії COVID-19 і повертається до нормальних для себе темпів зростання. Від найбільш стабільного сегмента харчування сюрпризів також не очікується.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знижується до 51 зі 100, відображаючи відносно спокійну ринкову динаміку під час відсутності значимих каталізаторів.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку продовжив відскік вгору від 50-денної ковзної середньої. Сформувався бичачий патерн «помилковий пробій», так як падіння нижче висхідній трендової лінії не отримало продовження. Втім, як і раніше дивимося на короткострокові перспективи індексу з обережністю, адже індикатор MACD залишається в червоній зоні, а RSI подає неоднозначні сигнали.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»