Ринок США: огляд і прогноз на 23 червня. Джером Пауелл заспокоїв ринки

Ринок напередодні

22 червня американські фондові майданчики демонстрували позитивну динаміку. S&P 500 виріс на 0,51%, до 4246 пунктів. Dow Jones додав скромні 0,2%, а Nasdaq піднявся на 0,79%, обновивши історичний максимум. Найкращі результати показали сектор циклічних споживчих товарів (+ 1,04%) і ІТ-сектор (+ 0,89%). Гірше ринку торгувалися комунальні компанії (-0,68%) і сектор нерухомості (-0,44%).

Новини компаній

  • 3D Systems (DDD: + 27,7%) оголосила про укладення угоди з CollPlant Biotechnologies (CLNT: + 12,3%) щодо спільної розробки 3D-біопечатной регенеративної матриці м'яких тканин, призначеної для реконструкції грудей в поєднанні з імплантатом.
  • Квартальна виручка Plug Power (PLUG: + 14%) перевершила очікування ринку завдяки зростанню поставок водневих паливних елементів GenDrive.
  • Tupperware Brands (TUP: + 10%) оголосила зворотний викуп акцій на $ 250 млн, а також достроково погасила заборгованість у розмірі $ 58 млн.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка після позитивного початку тижня. Вчорашній виступ Джерома Пауелла в Конгресі заспокоїло ринки. Глава ФРС в черговий раз зазначив, що причини розгону інфляції (ефект низької бази минулого року, зростання попиту в зв'язку зі зняттям карантинних обмежень, перебої в поставках) носять тимчасовий характер, тому згортання програми QE і підвищення ключової ставки будуть відбуватися плавно. М'яка риторика голови ФРС дозволила високотехнологічному індексу Nasdaq оновити історичні максимуми. Акції ІТ-компаній також сприймаються ринком як захисні на тлі спалахів зараження новими штамами коронавіруса і уповільнення темпів кампанії з вакцинації в США, що підвищує привабливість цих паперів для інвесторів.

Нафтові котирування продовжують зміцнюватися на тлі зниження резервів. За даними Американського інституту нафти (API), запаси сировини в США за робочий тиждень, що завершився 18 червня, впали на 7,2 млн барелів.

Незважаючи на інфляційний тиск, драйвером для зростання ринків у короткостроковій перспективі може стати прийняття інфраструктурного пакету обсягом $ 1,2 трлн. Двопартійна група сенаторів поступово рухається до консенсусу. В даний час фокус дебатів зміщується в бік джерел фінансування витрат.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс залишається на рівні 1,48%. Ф'ючерс Brent коливається поблизу позначки в $74,8 за барель. Золото торгується в районі $1780 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4210-4260 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 46 з 100, відображаючи побоювання інвесторів щодо інфляції і посилення політики ФРС в 2022-2023 роках. При цьому надія учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році зберігається.

Технічна картина

Технічно S&P 500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку зберіг імпульс, що утворився в результаті відскоку від рівня підтримки 4170 пунктів. Індикатор RSI вказує на силу «биків», при цьому зберігається значний потенціал для подальшого зростання. Базовим сценарієм є рух до нових історичних максимумів після короткочасної консолідації.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»