Ринок США: огляд і прогноз на 25 серпня. В очікуванні новин від ФРС

Ринок напередодні

На торгах 24 серпня американські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Індекс S&P500 виріс на 0,15%, до 4486,23 пункту. Dow Jones піднявся на 0,09%, а Nasdaq додав 0,52%. Енергетичні компанії (+1,61%) продовжили лідирувати в ході чергової торгової сесії. Гірше за інших виглядали сектори нециклічних споживчих товарів (-0,76%) і нерухомості (-0,72%).

Новини компаній

Квартальні результати і прогнози на новий фінансовий рік Palo Alto Networks (PANW: +18,6%) перевершили ринкові очікування. Компанія підкреслила збільшення кількості клієнтів і обсягу угод.

Best Buy Co. (BBY: +8,3%) відзвітувала краще за очікування ринку, зазначила сильний споживчий попит на свої пристрої і послуги і підвищила прогнози по виручці на рік.

Theravance Biopharma (TBPH: -34,8%) не досягла поставленої мети в ході фази 2Б дослідження ізенцитиніба і прийняла рішення мінімізувати витрати на програму.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики продовжують демонструвати позитивну динаміку. Поліпшенню настроїв інвесторів сприяли такі чинники, як ослаблення очікувань щодо згортання програми QE найближчим часом, а також схвалення Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) вакцини Pfizer-BioNTech. На даний момент у фокусі уваги гравців ринку - щорічний симпозіум ФРС в Джексон-Хоул, який почнеться в четвер. В ході цього заходу, як очікується, регулятор надасть ринку більш точні відомості про те, коли почнеться згортання закупівель активів. Втім, інвестори припускають, що риторика Джерома Пауелла буде обережною.

Напередодні демократи Палати представників схвалили інфраструктурний план в розмірі $3,5 трлн після досягнення внутрішньопартійного консенсусу з кількох спірних питань. Голосування з даного законопроекту відбудеться до 27 вересня.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,26%, китайський CSI300 піднявся на 0,2%, японський Nikkei225 втратив 0,03%. EuroStoxx50 зростає на 0,16%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,28%. Ціна на ф'ючерс Brent підвищується до $70,2 за барель. Золото торгується на рівні $1795 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4470-4520 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знаходиться на рівні 58 пунктів, відображаючи спокійний новинний фон напередодні симпозіуму ФРС в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Минулого тижня бенчмарк продемонстрував відскік від підтримки на рівні 4370 пунктів і відновив зростання. Найближчим часом «бики» тестуватимуть рівень 4490-4500 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки на позначці 4370 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»