Ринок США: огляд і прогноз на 27 серпня. Корекція напередодні виступу Пауелла

Ринок напередодні

На торгах 26 серпня американські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Індекс S&P500 впав на 0,58%, до 4469,91 пункту. Dow Jones консолідувався на 0,54%, а Nasdaq втратив 0,64%. У зеленій зоні закрився лише сектор нерухомості (+0,1%). У лідерах зниження опинилися енергетичні компанії (-1,51%), а також сектори комунікацій (-0,73%) і циклічних споживчих товарів (-0,73%).

Новини компаній

Компанія Lordstown Motors (RIDE: +17,8%) оголосила про призначення Даніеля Нініваджи на посаду генерального директора.

Виробник косметичних продуктів Coty (COTY: +14,7%) відзвітував по EPS гірше очікувань, однак виручка і EBITDA перевершили прогнози. Компанія анонсувала плани провести часткове IPO бразильського дивізіону з метою залучення коштів на погашення боргу.

Страхова компанія SelectQuote (SLQT: -45%) опублікувала слабку звітність і представила прогноз на наступний фінансовий рік гірше за ринкові очікування.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. У центрі уваги ринкових гравців - сьогоднішній виступ голови ФРС Джерома Пауелла на симпозіумі в Джексон-Хоул. Найімовірніше, додаткової інформації щодо термінів згортання програми QE сьогодні-завтра представлено не буде, що змістить фокус інвесторів на вересневе засідання FOMC. Проте Bloomberg відзначає можливе підвищення волатильності на ринках сьогодні ввечері через потік казначейських опціонів, термін дії яких закінчується сьогодні.

Окрім виступу Пауелла і політики ФРС в цілому інтерес для інвесттовариства представляють дані про зайнятість у несільськогосподарському секторі за серпень, які будуть опубліковані 3 вересня. Крім того, наступного місяця увага гравців ринку також буде прикута до фіскальних заходів і ситуації навколо інфраструктурного законопроекту, який, скоріше за все, демократи мають намір прийняти через механізм бюджетного примирення. На даний момент на ринку починають з'являтися сигнали, які свідчать про те, що під час відсутності нових драйверів в сегменті пайових цінних паперів цієї осені можливе припинення зростання або навіть розворот вниз.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng знизився на 0,04%, китайський CSI300 додав 0,53%, японський Nikkei225 втратив 0,36%. EuroStoxx50 зростає на 0,04%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс становить 1,34%. Ціна на ф'ючерс Brent підвищується до $71,2 за барель. Золото піднімається до $1802 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4450-4500 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані базовий і загальний цінові індекси витрат на особисте споживання в США (прогноз: +3,5% р/р і +4,1% р/р відповідно проти +3,5% і +4% р/р у минулому періоді).

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance знизився до 54 пунктів, відображаючи наростаючу ринкову напругу напередодні виступу Пауелла в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Минулого тижня бенчмарк продемонстрував відскік від підтримки на рівні 4370 пунктів і відновив зростання. Найближчим часом «бики» тестуватимуть рівень 4490-4500 пунктів. Для розвороту тренда S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки на позначці 4370 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»