Ринок США: огляд і прогноз на 28 травня. Вектор торгів задають макроекономічні очікування

Ринок напередодні

На торгах 27 травня американські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку. Індекс S&P500 додав 0,12%, досягнувши 4201 пункту, Nasdaq скорегувався на символічні 0,01%, а Dow Jones піднявся на 0,41%. Лідерами зростання стали енергетичний і фінансовий сектори з результатами +1,37% і +1,19% відповідно, в аутсайдерах опинився сектор комунальних послуг, який скорегувався на 0,66%.

Новини компаній

Акції General Electric (GE: +7,1%) зросли на тлі заяви Airbus про намір збільшити на 10% виробництво літака A320neo, що працює на двигуні GE.

Ринок автомобільних екстрених електронних дзвінків (eCall) в 2021-2025 роках може збільшуватися більш ніж на 3% в середньому за рік. Учасники ринку виділяють Aptiv (APTV: +5,2%) як головного бенефіціара цієї динаміки.

Американський дискаунтер Dollar Tree (DLTR: -7,7%) відзвітував за перший квартал гірше консенсусу і попередив інвесторів про підвищення операційних витрат через зростання фрахтових ставок.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Новинний фон для широкого ринку в цілому не змінився. У центрі уваги інвесттовариства залишаються оцінки перспектив згортання програми кількісного пом'якшення в США. Цього тижня кілька представників ФРС заявили, що вважають за доцільне обговорити це питання на найближчому засіданні FOMC. Тим часом число заявок на допомогу з безробіття за минулий тиждень опустилося до мінімуму з середини березня 2020 року, тому що в корпоративному секторі збільшився попит на робочу силу з огляду на відновлення ділової активності. Дані про динаміку ВВП США за перший квартал зафіксували зростання показника на 6,4%, що співпало з очікуваннями ринку і багато в чому стало наслідком масштабних фіскальних стимулів.

Більшість з опитаних агентством Reuters більш ніж 300 аналітиків вважають, що «бичачий» тренд на фондовому ринку продовжиться до кінця 2021 року завдяки інтенсивному відновленню економічної активності, однак прискорення інфляції здатне негативно позначитися на настроях інвесторів. Також велика частина вищезгаданих експертів не бачить приводів для корекції широкого ринку у короткостроковій перспективі.

Азіатські фондові майданчики на торгах цієї п'ятниці продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,06%, китайський CSI300 знизився на 0,32%, а японський Nikkei225 виріс на 2,13%. EuroStoxx50 додає 0,37%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс зростає до 1,61%. Ф'ючерс на нафту Brent падає до $69,16 за барель. Золото торгується по $1890 за унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4180-4230 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні буде опублікований квітневий індекс PCE, який виступає показником середнього зростання цін для всього особистого споживання в США за винятком продуктів харчування і енергії. Консенсус передбачає підвищення індексу на 0,6% м/м після 0,4% за березень.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance виріс до 63 зі 100, як і раніше відображаючи надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція залишається у центрі уваги, але сильні дані по динаміці ВВП дозволяють зберігати оптимізм.

Технічна картина

Технічно S&P500 залишається в довгостроковому висхідному тренді. Короткострокові перспективи бенчмарка помірно позитивні, оскільки індикатор MACD перейшов на позитивну територію, а RSI тримається вище 50. Найближчий опір розташовується на рівні історичного максимуму 4238 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»