Ринок США: огляд і прогноз на 30 серпня. У фокусі - статистика захворюваності COVID-19

Ринок напередодні

На торгах 27 серпня американські фондові майданчики продемонстрували позитивну динаміку. Індекс S&P500 виріс на 0,88%, до 4509 пунктів. Dow Jones додав 0,69%, а Nasdaq піднявся на 1,23%. Краще за ринок виглядали сектор енергетики (+2,62%) завдяки підвищенню нафтових цін і сектор комунікацій (+1,6%) на тлі зростання котирувань великих інтернет-компаній та емітентів з підсектору розваг. В аутсайдерах опинилися компанії охорони здоров'я (-0,16%) через тимчасове ослаблення котирувань великих фармкомпаній і виробників вакцин.

Новини компаній

Звіт Workday (WDAY: +9,1%) перевершив прогнози інвесторів по прибутку і продажам. Менеджмент відзначив хорошу динаміку за показником продовження контрактів з клієнтами і підвищив прогноз по виручці від річної передплати.

Peloton Interactive (PTON: -8,6%) відзвітувала вище очікувань по виручці і EBITDA, але нижче - по валовій рентабельності через слабкі показники сегмента Connected Fitness. Також висловлюються сумніви щодо безпеки бігових доріжок Tread+. Аналітики відзначають можливість тиску на маржу компанії через зниження цін продукції, а також зростання витрат на матеріали і логістику.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Виступ Джерома Пауелла на симпозіумі в Джексон-Хоул не підніс сюрпризів для ринку. Голова ФРС припустив, що скорочення програми QE може початися до кінця поточного року, при цьому зазначивши, що позитив від сильного звіту по зайнятості за липень частково нейтралізується зростанням захворюваності COVID-19. Втім, кількість нових заражень скоріш за все досягла піку минулого тижня і може почати знижуватися вже найближчим часом. При цьому згасанню чергової хвилі COVID-19 може перешкодити сезон простудних захворювань. Очікується, що офіційне оголошення термінів скорочення QE відбудеться на вересневому засіданні FOMC.

Також увага інвесторів прикута до новин про наслідки урагану «Іда», який у неділю обрушився на узбережжя Луїзіани. Нафтові компанії були змушені скоротити видобуток у Мексиканській затоці на 1,74 млн барелів. Потенційний збиток від стихійного лиха оцінюється більш ніж у $40 млрд, що є одним із найвищих рівнів збитку від урагану в історії США.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,52%, китайський CSI300 втратив 0,29%, японський Nikkei225 додав 0,54%. EuroStoxx50 підвищується на 0,18%.

Апетит до ризику невпевнений. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,31%. Ціна на ф'ючерс Brent утримується вище $71 за барель. Золото піднімається до $1818 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4480-4530 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 56 пунктів, відображаючи збереження змішаного новинного фону після виступу глави ФРС в Джексон-Хоул.

Технічна картина

S&P500 продовжує рух у висхідному тренді. Минулого тижня бенчмарк подолав психологічно значущу позначку у 4500 пунктів і може продовжити зростання в рамках короткострокового висхідного тренда. Для розвороту динаміки S&P500 повинен закріпитися нижче підтримки, розташованої в області 4370-4400 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»