Ринок США: огляд і прогноз на 7 липня. У фокусі - публікація протоколів засідання FOMC

Ринок напередодні

Торги 6 липня на американських фондових майданчиках завершилися різноспрямовано. S&P500 просів на 0,2%, до 4344 пунктів. Dow Jones впав на 0,6%, а Nasdaq додав 0,17% за рахунок зростання акцій FANMAG. В цілому більшість секторів продемонстрували негативну або скромну позитивну динаміку. В аутсайдерах опинилися енергетичні компанії (-3,2%) внаслідок охолодження ринку після досягнення нафтовими котируваннями пікових рівнів напередодні.

Новини компаній

Affiliated Managers Group (AMG: +7%) викупить мажоритарну частку в Parnassus Investments, фонді з націленістю на ESG-інвестування.

Акції Didi Global (DIDI: -19,6%) просіли після того, як китайські регулятори зажадали видалити додаток для подорожей з онлайн-магазинів.

Вакцина від COVID-19, випущена BioNTech (BNTX: -4,7%) і Pfizer (PFE), виявилася менш ефективною проти штаму «дельта», хоча в 93% випадків запобігає важкому перебігу хвороби і госпіталізації.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається переважно позитивна динаміка після відносно слабкої торгової сесії напередодні. У фокусі уваги інвесторів залишається ситуація на ринку вуглеводнів. Після скасування запланованої на 5 липня зустрічі ОПЕК+ (через відсутність консенсусу щодо квот на видобуток) нафтові котирування досягли максимальних рівнів з 2018 року. Згідно з даними Bloomberg, багато експертів, незважаючи на вчорашню корекцію, очікують значного дефіциту пропозиції на ринку, що в найближчі місяці може призвести до зростання цін до $80 за барель. У той же час відзначається імовірність відновлення бурової активності на території США у 2022 році, що, навпаки, призведе до перенасичення. В умовах невизначеності з боку ОПЕК+ добувачі сланцевої нафти на даний момент лише активно фіксують поточний рівень цін на поставки в наступному році.

Сьогодні фокус уваги має зміститися на реліз протоколу засідання комітету з відкритих ринків (FOMC) за результатами червневої зустрічі. Минулого місяця риторика ФРС стала менш м'якою: регулятор допустив можливість обговорення питання про згортання програми QE. Однак неоднорідна статистика по ринку праці може перешкодити посиленню ГКП найближчим часом.

Напередодні азіатські фондові майданчики продемонстрували змішану динаміку. Гонконгський Hang Seng впав на 0,4%, китайський CSI300 виріс на 1,13%, а японський Nikkei225 просів на 0,96%. EuroStoxx50 зростає на 0,42%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс падає до 1,34%. Ф'ючерс на нафту Brent торгується поблизу $75 за барель. Ціна на золото становить близько $1805 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4320-4370 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані дані по кількості відкритих вакансій на ринку праці (JOLTS) США за травень. За очікуваннями, показник складе 9,388 млн проти 9,286 млн місяцем раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance падає до 34 зі 100 на тлі несподіваного зниження індикатора ділової активності в секторі послуг напередодні.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Вчорашній відскік індексу широкого ринку від історичного максимуму став першою помітною корекцією за останні два тижні. Однак баланс сил практично не змінився, і рівень 4400 пунктів як і раніше виступає основною метою для «биків». Індикатор RSI знаходиться в зоні перекупленості, тому ризик короткострокової корекції поступово зростає. Втім, перед початком більш значного спадного руху RSI може сформувати «ведмежу» дивергенцію, якої поки немає. На даний час ініціатива у покупців.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»