Ринок США: огляд і прогноз на 8 липня. Публікація протоколів засідання FOMC підстьобнула активність «биків»

Ринок напередодні

Торги 7 липня на американських фондових майданчиках завершилися в зеленій зоні. S&P500 додав 0,34% і в черговий раз оновив історичний максимум, досягнувши 4358 пунктів. Dow Jones виріс на 0,3%. Nasdaq піднявся на 0,01%. У лідерах зростання опинилися сектор базових матеріалів (+1,02%) і промислові компанії (+1%). Гірше ринку виглядали енергетики (-1,73%) і телекоми (-0,1%).

Новини компаній

Акції інтернет-рітейлера електроніки Newegg Commerce (NEGG: +148%) злетіли на тлі підвищеної активності учасників форумів Reddit.

Папери біотехнологічної компанії OncoSec Medical (ONCS: +21%) подорожчали після укладення з Merck договору про співпрацю в галузі генної терапії меланоми.

IDEAYA Biosciences (IDYA: -2%) оголосила про випуск додаткової кількості звичайних акцій, що розбавило частки поточних інвесторів.

Ми очікуємо

Сьогодні у фокусі уваги гравців - реліз протоколів засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC). Як випливає з опублікованих документів, регулятор вважає, що «істотний прогрес» у відновленні економіки, необхідний для початку згортання програми QE, не був досягнутий. У той же час лише деякі члени комітету заявили про необхідність викупу активів найближчим часом. Також, за повідомленням декількох джерел, в 2023 році планується провести підвищення ключової ставки в два етапи. При цьому члени комітету підтвердили свій намір завчасно повідомляти ринок про майбутнє посилення ГКП. В цілому результати засідання носили проміжний характер, і головним для інвесттовариства був той факт, що риторика ФРС виявилася не такою «яструбиною», як очікували деякі учасники ринку.

Прибутковість довгострокових трежеріс сьогодні знову знизилася: цей показник для 30-річних паперів становить менше 2% після вчорашнього прориву, а прибутковість «десятирічок» в моменті опускалася нижче 1,3%, що значно менше 1,75% на початку травня.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng зменшився на 2,9%, китайський CSI300 втратив 1,02%, японський Nikkei225 знизився на 0,88%. EuroStoxx50 також коригується на 1,45%. Ф'ючерс на S&P500 падає на 0,87%.

Апетит до ризику зберігається. Ставка 10-річних трежеріс знизилася до 1,32%. Ціна на ф'ючерс Brent склала $72,2 за барель. Золото торгується поблизу позначки $1809 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4300-4350 пунктів.

Макростатистика

Сьогодні будуть опубліковані щотижневі дані за заявками на допомогу з безробіття. Згідно до консенсусу, показник продемонструє новий мінімум другий тиждень поспіль, знижуючись після короткочасного стрибка в червні (прогноз: 350 тис. проти 364 тис. тижнем раніше).

Звіти

Сьогодні результати за другий квартал опублікує виробник джинсового одягу Levi Strauss. Очікування щодо цього звіту дуже високі, особливо після того, як керівництво підвищило прогнози по продажах і збільшило дивіденди на початку квітня. За очікуваннями менеджменту, в першій половині поточного фінансового року оборот збільшиться більш ніж на 20%, що в цьому кварталі відповідає зростанню, яке перевищує 100% р/р. Згідно до консенсусу, продажі збільшаться приблизно до $1,2 млрд. У той же час компанія зіткнулася з серйозними проблемами у виробничій сфері і збоєм в ланцюжку поставок. Крім того, відзначаються складності з логістикою. Варто відзначити, що аналогічні проблеми довелося вирішувати Nike і Lululemon, з чим вони успішно впоралися. Їх показники прибутковості росли навіть тоді, коли швейні гіганти були змушені замінити морські перевезення авіаційними. Рентабельність Levi Strauss також демонструвала поліпшення: в минулому кварталі був досягнутий новий рекорд за цим показником на тлі зростання цін і збільшення частки продажів в інтернеті. За очікуваннями більшості інвесторів, EPS компанії складе $0,09 у порівнянні зі збитками в $0,48 на акцію роком раніше.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 55 зі 100 на тлі результатів засідання FOMC і позитивних очікувань щодо макростатистики.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку досяг нового історичного максимуму. Рівень 4400 пунктів як і раніше виступає основною метою для «биків». Індикатор RSI знаходиться в зоні перекупленості, тому ризик короткострокової корекції поступово зростає. Сьогодні на премаркеті відзначаємо схильність інвесторів до фіксації позицій, тому звертаємо увагу на область підтримки в районі 4300-4315 пунктів. Подолання цієї позначки стане негативним короткостроковим сигналом.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»