Ринок США: огляд і прогноз на 9 червня. Переговори з інфраструктурного пакету під загрозою зриву

Ринок напередодні

8 червня американські фондові майданчики демонстрували змішану динаміку. Індекс S&P 500 виріс на символічні 0,02%, до 4227 пунктів, Nasdaq піднявся на 0,31%, а Dow Jones просів на 0,09%. Серед секторів кращу динаміку показали нециклічні споживчі товари (+ 0,96%) на тлі зростання котирувань ритейлерів і представників ресторанного бізнесу. Енергетичні компанії (+ 0,88%) також закрилися в плюсі на тлі ралі по нафті. В аутсайдерах опинився сектор комунальних послуг (-0,91%).

Новини компаній

  • Stitch Fix (SFIX: + 14,1%) відзвітувала за третій фіскальний квартал вище очікувань інвесторів, продемонструвавши видатне зростання кількості активних клієнтів. Оптимізація витрат позитивно відбилася на маржинальності. Фінансовий прогноз також виявився вищим консенсусу.
  • Квартальний звіт Marvell Technology (MRVL: + 5,1%) перевершив очікування ринку. Аналітики відзначають зростання показників в сегментах зберігання даних і мереж 5G.
  • Фінансові результати Coupa Software (COUP: -8,2%) виявилися вищими за очікування, проте річний прогноз по виручці розчарував інвесторів.

Ми очікуємо

Сьогодні на світових фондових майданчиках спостерігається змішана динаміка. Переговори з інфраструктурного пакету зайшли в глухий кут після того, як сенатор Капіто не надала контрпропозиції від республіканської партії на переговорах з Джо Байденом у вівторок. Лідер сенатської більшості Шумер заявив сьогодні, що демократи і раніше розглядають варіант бюджетного примирення поряд з двопартійної переговорами. При цьому наголошується, що демократи не мають наміру жертвувати розміром і елементами законопроекту. Однак шлях бюджетного примирення може зустріти опір сенатора Манчіна, який, будучи представником демократів, виступає при цьому за двопартійне рішення.

В даний час двопартійна група з 20 сенаторів веде розробку резервного плану обсягом $ 880 млрд, його деталі все ще знаходяться в процесі обговорення. Сьогодні Байден проведе зустріч з членами цієї групи, але часу для досягнення компромісу залишається вкрай мало: демократи націлені прийняти законопроект до 4 липня. Крім цього, сьогодні комітет Палати представників з транспорту почне розгляд свого власного інфраструктурного законопроекту - плану інвестицій в дорожню інфраструктуру обсягом $ 547 млрд протягом п'яти років.

Напередодні азіатські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,26%, китайський CSI 300 знизився на 0,1%, а японський Nikkei 225 впав на 0,35%. EuroStoxx 50 втрачає 0,05%.

Апетит до ризику помірний. Прибутковість 10-річних трежеріс знижується до 1,53%. Ціна на ф'ючерс Brent утримується вище $ 72 за барель. Золото торгується поблизу $ 2892 за тройську унцію.

Ми очікуємо, що майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4200-4250 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance зберігається на рівні 66 з 100, як і раніше відображає надію учасників ринку на відновлення глобальної економіки в поточному році. Інфляція і переговори з інфраструктурного пакету також залишаються у фокусі уваги інвесторів.

Технічна картина

Технічно S&P 500 як і раніше знаходиться в довгостроковому висхідному тренді. Торгова сесія напередодні завершилася без значних змін. Індикатор RSI продовжує вказувати на відносну силу «биків», а MACD залишається на позитивній території. У короткостроковій перспективі можна очікувати відновлення історичного максимуму і висхідний рух до рівня 4250 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»