Ринок США: огляд і прогноз на 9 липня. Котирування відновлюються після вчорашнього розпродажу

Ринок напередодні

8 липня американські фондові майданчики закрилися в червоній зоні. S&P500 впав на 0,86%, до 4321 пункту. Dow Jones і Nasdaq також знизилися - на 0,75% і 0,72% відповідно. Всі галузі завершили торги в мінусі. Краще за інших виглядали сектори нерухомості (-0,08%) завдяки фондам REIT і циклічних споживчих товарів (-0,09%). Гірше за ринок торгувалися папери фінансового сектора (-1,96%) через слабкість банків, промислових компаній (-1,43%), а також сектора сировини і матеріалів (-1,36%).

Новини компаній

Акції онлайн-рітейлера Overstock.com (OSTK: +4,6%) зросли на тлі високої оцінки компанії аналітиками Needham і очікування продовження зростання у найближчі два роки.

FDA звузило групу пацієнтів, які можуть використовувати препарат Aduhelm від хвороби Альцгеймера компанії Biogen (BIIB: +3,9%), що, втім, не повинно надати значного впливу на доходи організації.

Акції Kansas City Southern (KSU: -7,9%) продемонстрували негативну динаміку після повідомлення про те, що адміністрація Байдена має намір стимулювати дії регулюючих органів, спрямованих на перешкоджання консолідації компаній і антиконкурентному ціноутворенню в галузях залізничного і морського транспортування.

Ми очікуємо

Сьогодні ринки відновлюються після вчорашнього розпродажу. У фокусі уваги інвесторів - падіння прибутковості трежеріс США на попередній сесії майже до п'ятимісячного мінімуму (1,25%) і можливий перетік капіталу з акцій «вартості» в акції «зростання». Настрої гравців визначають наступні теми: досягнення піку зростання, занепокоєння з приводу нестачі робочої сили і збою в ланцюжках поставок, міркування про початок згортання програми QE, посилення побоювань з приводу нових спалахів захворюваності в зв'язку з поширенням штаму «дельта». Однак, на думку JPMorgan Asset Management, BlackRock Inc і Morgan Stanley Wealth Management, ралі облігацій носить швидше технічний, ніж фундаментальний характер і не відображає реальних економічних перспектив. Дійсно, ліквідність і темпи зростання ВВП, які надають підтримку активам з високим рівнем ризику, зараз ближче до своїх пікових значень, ніж кілька місяців тому, проте це не означає, що запас подальшого росту таких активів повністю вичерпаний.

Кількість первинних звернень за допомогою з безробіття несподівано трохи зросла за останній тиждень (373 тис. проти очікуваних 350 тис.). У найближчі тижні дані щодо кількості звернень можуть бути нестабільними на тлі поступової відмови в різних штатах від розширених виплат.

Азіатські фондові майданчики продемонстрували переважно негативну динаміку. Гонконгський Hang Seng виріс на 0,62%, китайський CSI300 знизився на 0,37%, японський Nikkei225 опустився на 0,63%. EuroStoxx50 зростає на 0,93%. Ф'ючерс на S&P500 додає 0,06%.

Апетит до ризику помірний. Ставка 10-річних трежеріс знаходиться на рівні 1,33%. Ціна на ф'ючерс Brent зростає до $74,2 за барель. Золото торгується поблизу $1802 за тройську унцію.

Очікуємо, що майбутню сесію S&P500 проведе в діапазоні 4320-4360 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився до 61,5 зі 100, відображаючи очікування учасників ринку з приводу відновлення глобальної економіки в поточному році.

Технічна картина

Технічно S&P500 продовжує рух в довгостроковому висхідному тренді. Напередодні індекс широкого ринку скорегувався від історичного максимуму, завдяки чому індикатор RSI вийшов із зони перекупленості, але залишається на боці «биків». Звертаємо увагу на те, що в області підтримки 4300 пунктів напередодні покупці знову перехопили ініціативу. Рівень 4400 пунктів як і раніше виступає основною метою для висхідного руху.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»