Ринок США: огляд та прогноз. 2 грудня. "Омікрон" передав ініціативу "ведмедям"

Ринок напередодні

1 грудня основні американські фондові індекси після впевненого зростання на початку торгів закрили сесію помітним падінням. S&P 500 знизився на 0,18%, до 4513 пунктів, Nasdaq втратив 1,83%, Dow Jones упав на 1,34%. Усі галузі демонстрували негативну динаміку. Найгірше виглядали телекоми (-3,00%), комунальні компанії (-2,92%) та виробники нециклічних споживчих товарів (-2,73%).

Новини компаній

Vertex Pharmaceuticals, Inc. (VRTX: +9.71%) оголосила про позитивні результати клінічних випробувань препарату VX-147 у лікуванні генетичних захворювань нирок.

Salesforce.cm Inc. (CRM: -11,7%) прозвітувала за третій квартал, перевершивши очікування щодо виручки та EPS, проте представила слабкий прогноз на останні три місяці року.

Square (SQ: -6,64%) оголосила про зміну назви на Block. Офіційний ребрендинг попередньо намічено на 10 грудня. Тікер компанії залишиться тим самим.

Ми очікуємо

Сьогодні світові майданчики демонструють різноспрямовану динаміку. Хоча поява штаму «омікрон» у США була очікуваною, ринок різко відреагував на офіційну заяву про перший випадок зараження.

Опубліковані вчора дані макростатистики вказують на відновлення ринку праці та виробництва в США. За даними ADP, кількість робочих місць у приватному секторі в листопаді збільшилася на 534 тис., перевищивши експертні оцінки на рівні 498 тис. Водночас листопадовий індекс ділової активності у виробничому секторі США ISM зріс до 61,1 пунктів, дещо перевищивши консенсус-прогноз та побивши жовтневе значення у 60,8 пунктів. Це підтверджує позицію глави ФРС Джерома Пауелла щодо доцільності згортання монетарних стимулів та більш раннього завершення програми QE.

Сьогодні пройде засідання міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, який ухвалить рішення щодо можливого нарощування нафтовидобутку з січня. Базовий сценарій передбачає збільшення виробництва на 400 тис. барелів на добу щомісяця. Однак поширення нового штаму коронавірусу «омікрон», можливість запровадження обмежувальних заходів та різке падіння котирувань нафти можуть скоригувати ці плани.

Азіатські майданчики завершили торговельну сесію 1 грудня різноспрямовано. Індекс Токійської біржі Nikkei знизився на 0,65%, китайський CSI 300 додав 0,25%, гонконгський Hang Seng піднявся на 0,55%. Індекс австралійської біржі ASX опустився на 0,29%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів втратив 1,24%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent подорожчав до $70,16 за барель. Золото торгується на рівні $1771,30 за тройську унцію.

На нашу думку, завтрашню сесію S&P 500 проведе у діапазоні 4490-4540 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 55 пунктів після появи інформації про перший випадок зараження штамом «омікрон» у США та на тлі очікувань швидшого згортання стимулів ФРС.

Технічна картина

У середу S&P 500 пробив позначку 4550 пунктів - психологічно значущу підтримку на рівні 50-денної ковзної середньої. RSI вказує на домінування "ведмежих" настроїв учасників ринку, опустившись нижче 40 пунктів. Індикатор MACD підтверджує розвиток низхідного тренду. До кінця тижня можливе продовження корекції, найближчим рівнем підтримки стане 120-денна ковзна середня на рівні 4450 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»