Ринок США: огляд та прогноз на 18 листопада. «Бики» втрачають ініціативу

Ринок напередодні

Торги 17 листопада на американських фондових майданчиках закрилися у мінусі. S&P 500 скоригувався на 0,26%, до 4689 пунктів. Nasdaq опустився на 0,33%, Dow Jones – на 0,58%. У лідери зростання вийшли сектори нерухомості (+0,65%) та циклічних споживчих товарів (+0,59%). Дещо гірше ринку через корекцію в цінах на нафту торгувалися енергетичні (-1,74%) та сировинні (-0,64%) компанії, помітне зниження продемонстрував і фінансовий сектор (-1,11%).

Новини компаній

Виручка та прибуток на акцію TJX Cos. (TJX: +5,8%) виявилися вищими за прогнози. Компанія анонсувала збільшення програми buy back на 2022 рік із $500 млн до $1,75–2 млрд.

Target Corp. (TGT -4,7%) представила сильний квартальний звіт, виручка та прибуток рітейлера перевершили загальноринкові очікування. Прогноз менеджменту на наступний квартал покращено.

Amazon.com Inc. (AMZN) з наступного року не прийматиме оплату за картками Visa Inc. (V: -4,7%) у Великій Британії через високі комісії.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики торгуються без яскраво вираженої динаміки. За даними Міністерства торгівлі США, обсяг розпочатого будівництва будинків за жовтень скоротився на 0,7% м/м, 1,52 млн одиниць. Цей результат виявився нижчим за прогноз. Вересневу статистику було переглянуто у бік зниження до 1,53 млн. Забудовники працюють в умовах високого попиту на житло, подорожчання будматеріалів та дефіциту робочої сили. Усі ці фактори сприяють підвищенню цін на нерухомість. Кількість дозволів на будівництво, зареєстрованих у жовтні, збільшилася на 4%, до 1,65 млн, що перевершило очікування економістів.

Глава Мінфіну Джанет Йеллен заявила, що у федеральному бюджеті США достатньо коштів для фінансування уряду до 15 грудня. Це означає, що після зазначеної дати Конгрес повинен схвалити нове підвищення стелі держборгу, або тимчасово призупинити виконання відповідного закону. До 3 грудня діє рішення про перевищення боргового ліміту на $480 млрд, до $28,9 трлн. При цьому в Конгресі немає єдиної думки щодо подальших параметрів стелі боргу.

Торги 18 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися невеликим зниженням. Китайський CSI 300 втратив 0,99%, японський NIKKEI опустився на 0,30%, гонконгський Hang Seng упав на 1,29%. Індекс австралійської біржі ASX додав 0,12%. EuroStoxx 50 з відкриття додає 0,20%.

Ф'ючерс на Brent дешевшає до $79,85 за барель на тлі планів США та Китаю використовувати сировину із резервів. Ще одним приводом для зниження нафтових котирувань стали прогнози ОПЕК та МЕА, які передбачають профіцит вуглеводневої сировини в грудні через новий спалах захворюваності COVID-19 у Європі, через що попит на нафту та нафтопродукти може послабшати. Ціна на золото знизилася до $1867.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4640-4690 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance повернувся до рівня 60 пунктів.

Технічна картина

S&P 500 тримається поблизу опору 4700 пунктів. При цьому індикатор MACD знижується, сигналізуючи про можливість корекції. RSI рухається вниз із зони перекупленості, що також свідчить про згасання «бичачого» імпульсу. Найближча підтримка індексу широкого ринку знаходиться на позначці 4550 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»