Рынок США: обзор и прогноз 19 июля. Инвесторы заняли выжидательную позицию

Ринок напередодні

Сесію 18 липня основні американські фондові майданчики завершили у мінусі. S&P 500 знизився на 0,84%, до 3831 пунктів, Dow Jones втратив 0,69%, Nasdaq скоротився на 0,81%. У плюсі ​​закрилися енергетичні компанії (+1,96%), виробники циклічних споживчих товарів (+0,22%), а також сировини та матеріалів (+0,22%). Аутсайдером виявилася галузь охорони здоров'я (-2,15%) напередодні звітів виробників медобладнання.

Новини компаній

Goldman Sachs (GS: +2,5%) відзвітував за другий квартал по EPS краще за консенсус очікувань. DPS підвищено на 25%.

Apple (AAPL: -2,1%) планує уповільнити темпи найму нових співробітників та оптимізувати витрати деяких підрозділів у наступному році, побоюючись рецесії.

Поглинання Seagen (SGEN: -5,7%) компанією Merck (MRK: -2,76%) може бути відкладено до отримання додаткових результатів клінічних випробувань, згідно з повідомленням WSJ.

Ми очікуємо

Учасники ринку займають вичікувальну позицію, зважуючи низку «бичачих» та «ведмежих» тез. Висока ймовірність підвищення ставки на 75 б.п. на найближчому засіданні ФРС оцінюється як позитивний чинник. Підтримку тези про досягнення піку інфляції надають послаблення напруженості в ланцюжках поставок, надлишок запасів у ритейлерів та зниження цін на сировинні товари у середньостроковій перспективі. Ризик зменшення корпоративних прибутків, що турбував інвесторів напередодні сезону звітів, поки що не реалізувався. За даними FactSet, сукупне зростання прибутків компаній з S&P 500, які вже представили квартальні результати, поки перевершує попередні оцінки. Позитивний сигнал для ринків надійшов із Китаю, де очікуються зміни у монетарній політиці, покликані стимулювати зростання економіки. Однак побоювання викликає збільшення кількості заражень COVID-19 у Піднебесній. Негативними факторами виступають очікування рецесії та зниження корпоративних прибутків у 2023 році, сильний долар і нові заяви компаній про уповільнення чи заморожування найму нових співробітників.

Торги 19 липня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися переважно у червоній зоні. Китайський CSI 300 втратив 0,54%, гонконзький Hang Seng знизився на 0,89%. Японська Nikkei додала 0,65%. Eurostoxx 50 із відкриття торгів коригується на 0,32%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $105,5 за барель. Золото торгується по $1711,3 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 3780-3850 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance підвищився на один пункт до 30.

Технічна картина

Найближчою підтримкою S&P 500 залишається діапазон 3600–3660 пунктів. Індикатори RSI та MACD сигналізують про недостатню силу висхідного імпульсу. Вчора бенчмарк відскочив від верхнього кордону низхідного каналу і, найімовірніше, продовжить коригуватися у найближчі торгові сесії.

 

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»