Ринок США: огляд та прогноз на 29 листопада. Інвестори рівняються на «омікрон»

Ринок напередодні

Торги 26 листопада на американських фондових майданчиках завершились у глибокому мінусі. S&P 500 упав на 2,27%, до 4595 пунктів, Nasdaq втратив 2,23%, Dow Jones опустився на 2,53%. На негативній території закрилися всі сектори, а у лідери падіння вийшли енергетичні (-4,04%) та фінансові компанії (-3,27%). На перші компанії натиснули занепокоєння щодо попиту на енергоносії в умовах погіршення епідемічної обстановки. Другі скоригувалися через зниження прибутковості трежеріс.

Новини компаній

Акції Moderna (MRNA: +20,6%) зростають на тлі новин про поширення штаму COVID-19 «омікрон».

Випробування вакцини від коронавірусу, створеної компанією Ocugen (OCGN: -9,2%), призупинено через виявлені недоліки FDA.

Протиковідний препарат від Merck (MRK: -3,8%), згідно з оновленими результатами досліджень, продемонстрував зниження ефективності запобігання госпіталізації з 50% до 30%.

Ми очікуємо

Сьогодні світові фондові майданчики демонструють змішану динаміку. Інвестори продовжують стежити за новинами про поширення штаму COVID-19 "омікрон". Перші дані досліджень з ПАР свідчать про те, що у більшості хворих захворювання протікає в легкій формі. Однак для отримання всебічної картини щодо заразності та небезпеки цього штаму потрібно як мінімум кілька тижнів. Pfizer (PFE) та Moderna (MRNA) планують адаптувати свої вакцини до нового варіанту COVID-19 на початку наступного року. Випадки зараження цим варіантом коронавірусу зафіксовано в Європі та Азії. Деякі держави жорстко обмежують авіасполучення із регіонами, де поширюється новий штам. Учасники ринку в міру оновлення інформації про вірус можуть переглядати прогнози щодо остаточного відкриття економіки після пандемії.

ОПЕК+ перенесла заплановані цього тижня технічні наради до появи ясності щодо впливу поширення «омікрона» на попит. Міністри країн-учасниць угоди про обмеження нафтовидобутку мають провести переговори в онлайн-форматі цього четверга, 2 грудня. На порядку денному питання щодо продовження збільшення щоденного видобутку на 400 тис. барелів. Поширення нового штаму коронавірусу може погіршити перспективи зростання нафтового ринку через вивільнення запасів.

Торги 29 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися зниженням. Японська Nikkei впала на 1,63%, китайська CSI 300 опустилася на 0,18%, гонконзька Hang Seng втратила 0,95%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії відновлюється на 1,05%.

Апетит до ризику слабкий. Ф'ючерс на Brent відновився до 75 доларів. Золото росте до $1795 за тройську унцію.

На нашу думку, сьогоднішню сесію S&P 500 проведе у діапазоні 4590–4640 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance опустився до 54 пунктів на тлі невизначеності, пов'язаної із поширенням нового штаму COVID-19.

Технічна картина

S&P 500 ще не досяг підтримки на рівні 50-денної ковзної середньої, демонструючи корекційний рух в рамках висхідного тренду. Індикатор RSI опустився нижче за 50 пунктів, сигналізуючи про те, що ініціативу перехопили «ведмеді». MACD також свідчить про розвиток низхідної тенденції. У найближчі дні індекс широкого ринку може демонструвати помірно негативну динаміку, прагнучи  до зони 4540–4550 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»