Ринок США: огляд та прогноз на 3 грудня. Відновлення після корекції

Ринок напередодні

Торги 2 грудня на основних американських фондових майданчиках завершились у зеленій зоні. S&P 500 виріс на 1,42%, до 4577 пунктів, Nasdaq піднявся на 0,83%, Dow Jones додав 1,82%. Усі галузі демонстрували позитивну динаміку. Найкраще виглядав промисловий сектор (+2,89%) завдяки зростанню котирувань авіаліній. Також сильну динаміку продемонстрували енергетичні (+2,85%) та фінансові (+2,83%) компанії.

Новини компаній

Snowflake (SNOW: +15,9%) відзвітувала за третій квартал краще за очікування, а також представила сильні прогнози на наступний період.

Китайські регулюючі органи випустили директиву про льотну придатність та повторно дозволили використовувати літаки Boeing (BA: +7,5%) 737 MAX у Китаї.

LE Lands' End (LE: -9,9%) не виправдала очікувань по виручці  за третій квартал, гайденс на жовтень-грудень 2021 також недотягнув до консенсус-прогнозу.

Ми очікуємо

Сьогодні світові майданчики демонструють переважно позитивну динаміку. Незважаючи на негативну реакцію на новину про появу штаму «омікрон» у США, у четвер оптимістичних коментарів щодо нового варіанту вірусу ставало дедалі більше, що надало котируванням позитивного імпульсу. Зокрема, представники Pfizer та BioNTech не очікують значного зниження ефективності представлених на ринку вакцин, що дозволить захищати людей від тяжкого перебігу хвороби. За заявою головного лікаря Австралії, поки що немає доказів того, що новий варіант коронавірусу більш смертоносний, ніж інші штами. Як наслідок, інвестори чекатимуть на більш детальну інформацію про вірус від ВООЗ найближчими днями.

У четвер Палата представників проголосувала за ухвалення законопроєкту про короткострокове фінансування уряду до 18 лютого. Тепер цю програму необхідно прийняти в Сенаті до 00:00 3 грудня, щоб уникнути зупинення роботи держорганів. Узгодженню законопроєкту можуть завадити республіканці, які намагаються будь-якими способами заблокувати вимогу президента Байдена про проходження обов'язкової вакцинації.

За пакетом Build Back Better на $1,7 трлн останнім часом не відзначалося особливого прогресу, оскільки навіть усередині демократичної партії, як і раніше, немає консенсусу щодо низки положень. І хоча лідер сенатської більшості Чак Шумер очікує прийняття законопроєкту до Різдва, цей термін, швидше за все, буде перенесений на початок 2022 року.

Азіатські майданчики завершили торговельну сесію 2 грудня різноспрямовано. Індекс Токійської біржі Nikkei виріс на 1%, китайський CSI 300 додав 0,92%, гонконгський Hang Seng втратив 0,09%. Індекс австралійської біржі ASX збільшився на 0,10%. EuroStoxx 50 із відкриття торгів зростає на 0,34%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent перевищує $71 за барель. Золото торгується близько $1771 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4560-4610 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 57 пунктів після появи оптимістичних коментарів щодо штаму «омікрон».

Технічна картина

У четвер індекс широкого ринку відновлювався після дводенного зниження, піднявшись вище 50-денної ковзної середньої. Індикатор MACD говорить про послаблення "ведмежих" настроїв, а показник RSI знаходиться в нейтральній зоні, наближаючись до 50.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»