Ринок США: огляд та прогноз на 3 серпня. Геополітичні ризики зростають

Ринок напередодні

Сесію 2 серпня американські фондові майданчики завершили у червоній зоні. S&P 500 опустився на 0,67%, до 4091 пунктів, Nasdaq втратив 0,16%, Dow Jones знизився на 1,23%. Усі 11 секторів, що входять до індексу широкого ринку, показали зниження. Гірше ніж ринок виглядали представники індустрії нерухомості (-1,30%) та фінансові компанії (-1,07%). Менш глибоку, ніж ринок загалом, корекцію продемонстрували енергетичні компанії (-0,21%) та телекоми (-0,18%).

Новини компаній

The Toronto-Dominion Bank (TD: -0,26%) планує розширити свій інвестиційно-банківський бізнес у США через придбання Cowen Inc. (COWN: +8,37%) за $1,3 млрд.

Виручка Uber Technologies, Inc. (UBER: +18,90%) за квітень-червень збільшилася вдвічі, досягнувши $8,1 млрд.

SunPower Corporation (SPWR: +9,43%) за другий квартал наростила клієнтську базу на рекордні 19,7 тис. (+51% р/р).

Ми очікуємо

Найважливішим чинником під час вчорашньої торгової сесії стало інтерв'ю президента ФРБ Сан-Франциско Мері Дейлі телеканалу CNBC. Представниця регулятора заявила, що ФРС ще має зробити велику роботу, перш ніж інфляція буде взята під контроль, а це передбачає більш високі відсоткові ставки в майбутньому. У свою чергу, президент ФРБ Чикаго Чарльз Еванс припустив, що Центробанк продовжить посилення грошово-кредитної політики, поки не досягне зниження інфляції. Еванс вважає, що у вересні ставку можуть підвищити ще на 50 б.п.

Китайські військові заявили про намір провести серію військових операцій у зв'язку з візитом спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань, який викликав протести офіційного Пекіна. Плани КНР здатні вплинути на настрої інвесторів, оскільки сигналізують про посилення американсько-китайського протистояння. Сьогоднішні заяви Пелосі за підсумками зустрічей із владою Тайваню можуть чинити тиск на ринки акцій.

Ставка десятирічних трежеріс напередодні зупинилася на 2,75%, ставка дворічних зросла на 2 б.п., до 3,07%. Показник для 30-річних держбондів сягнув 2,98%.

Торги 3 серпня на майданчиках Південно-Східної Азії завершилися переважно у зеленій зоні, лише китайський CSI 300 опустився на 0,97%. Гонконгський Hang Seng додав 0,18%, а японський Nikkei 225 зріс на 0,53%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії росте на символічні 0,04%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent котирується по $99,51 за барель. Золото торгується по $1783,5 за тройську унцію.

На нашу думку, майбутню сесію S&P 500 проведе в діапазоні 4050-4100 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся на один пункт до 39.

Технічна картина

S&P 500 знижується до верхньої межі висхідного каналу після його недавнього пробою, що може спровокувати подальше падіння з огляду на те, що RSI знаходиться в зоні перекупленості. MACD не подає певних сигналів до зміни поточної динаміки. Найближча підтримка для S&P 500 знаходиться на перетині трендового та корекційного каналу на позначці 3800 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»