Ринок США: огляд та прогноз на 30 листопада. Вся надія - на виробників вакцин

Ринок напередодні

Американські фондові майданчики 29 листопада демонстрували позитивну динаміку: S&P 500 виріс на 1,32%, до 4655 пунктів, Nasdaq піднявся на 1,88%, Dow Jones додав 0,68%. Усі сектори закрилися у плюсі. Найкраще виглядали емітенти з технологічної галузі (+2,64%) на тлі зростання котирувань виробників чіпів, компанії товарів другої необхідності (+1,63%) на тлі збільшення роздрібних продажів минулої п'ятниці, а також компанії комунальних послуг (+1, 57%).

Новини компаній

Котирування Adagio Therapeutics (ADGI, +86,43%) різко підскочили після заяви компанії про те, що антитіла ADG20 здатні боротися зі штамом "омікрон".

Випуск вакцини від Moderna (MRNA, +11,7%) проти нового варіанта коронавірусу заплановано на початок 2022 року.

Рада директорів Hertz Global (HTZ, +6,0%) схвалила зворотний викуп акцій на $2 млрд.

Ми очікуємо

На торговій сесії у понеділок «бики» зуміли повернути собі ініціативу після п'ятничної корекції ринків, викликаної побоюваннями щодо нового штаму «омікрон», дослідження якого може тривати кілька тижнів. Однак перші спостереження показали, що переважна кількість пацієнтів переносять захворювання, що викликається новим штамом, у легкій формі. Pfizer (PFE) та Moderna (MRNA) планують адаптувати свої вакцини до нового штаму на початку 2022 року. Настрій інвесторів також покращила заява президента Байдена про те, що в США не плануються нові локдауни та обмеження. Білий дім розробляє стратегію у разі можливих спалахів COVID-19, викликаних новою мутацією. Програму буде представлено у четвер. Експерти наголошують, що у поточній ситуації спостерігається зниження чутливості економічної діяльності до обмежень, пов'язаних із COVID-19.

Незважаючи на побоювання щодо нового штаму, споживачі США минулого тижня активно закуповували товари в рамках «чорної п'ятниці». За даними Adobe, онлайн-продажі 26 листопада 2021 року становлять $8,9 млрд проти торішнього результату в $9 млрд продажів. Sensormatic Solutions повідомляє, що відвідуваність магазинів зросла на 47,5% порівняно з минулим роком, але є все ще нижчою на 28,3% порівняно з допандемійним рівнем 2019 року. Більшість роздрібних мереж, які нещодавно опублікували звіти, відзначили гарний початок четвертого кварталу завдяки досить стійкому споживчому попиту, підкріпленому надмірними заощадженнями, обмеженим показником зайнятості та зростанням цін на активи.

Торги 29 листопада на біржах Південно-Східної Азії завершилися переважно у червоній зоні. Японська Nikkei втратила 1,63%, китайська CSI 300 знизилася на 0,40%, гонконзька Hang Seng скоротилася на 1,58%. EuroStoxx 50 із відкриття сесії падає на 1,70%.

Ф'ючерс на нафту марки Brent зріс до $73,44 на минулих торгах. Золото знизилося за цей же період до $1782,3 за тройську унцію.

На нашу думку, сьогоднішню сесію S&P 500 проведе у діапазоні 4592-4710 пунктів.

Індекс настроїв

Індекс настроїв від Freedom Finance піднявся до 56 пунктів на тлі надії на ефективність вакцин проти нового штаму коронавірусу.

Технічна картина

S&P 500 ще не досяг підтримки на рівні 50-денної ковзної середньої, демонструючи корекційний рух в рамках висхідного тренду. Індикатор RSI опустився нижче 50 пунктів, сигналізуючи про те, що ініціативу перехопили «ведмеді». MACD також свідчить про розвиток низхідної тенденції. В найближчі дні індекс широкого ринку може демонструвати помірно негативну динаміку, прагнучи до зони 4540–4550 пунктів.

Популярные статьи

Закажите бесплатную консультацию про услуги ООО «ФРИДОМ ФИНАНС УКРАИНА»